Na český festival Rock for People Europe príde aj britská kapela Motörhead. Formácia okolo speváka a basgitaristu Lemmyho sa na podujatí predstaví v sobotu 4. júla.

Motörhead sa na hudobnej scéne pohybujú už od roku 1975. Na konte majú 21 štúdiových albumov, pričom ten zatiaľ posledný s názvom Aftershock vydali predvlani v októbri. Medzi ich najznámejšie skladby patria Motorhead, Ace Of Spades, Overkill, Bomber, či Iron Fist. Okrem spomínaného Iana Frasera "Lemmyho" Kilmistera sú v súčasnosti členmi kapely aj Phil "Wizzö" Campbell (gitara, vokály) a Mikkey Dee (bicie). Motörhead sa umiestnili na 26. priečke v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov histórie podľa televízie VH1.


Rock for People Europe sa bude konať od 3. do 5. júla v Plzni ako súčasť projektu Plzeň 2015 - Európske hlavné mesto kultúry. Účasť na ňom už potvrdili aj Guano Apes, The Parov Stelar Band, The Ting Tings, Modestep, Pete Doherty, Fink, Movits!, Gomad! & Monster, The Inspector Cluzo, De Staat, JoyCut, Bottled in England a BRNS.

Festival sa uskutoční pod tradičným názvom Rock for People na tradičnom mieste v Hradci Králové, avšak o mesiac skôr ako býva zvykom - od 4. do 6. júna. Fanúšikovia sa môžu tešiť na interpretov ako Faith No More, Limp Bizkit, Bastille, Three Days Grace, Hollywood Undead, Asking Alexandria, Black Veil Brides, We Are Harlot, Red Fang, Yellowcard, Northlane alebo Dead by April.

Zdroj: SITA (Rockforpeople.cz, archív)
Foto: Facebook.com/OfficialMotorhead

Súvisiaci interpreti: Motörhead