Legenda slovenskej populárnej hudby tento rok oslavuje 35 rokov svojho profesionálneho fungovania. Pri tejto príležitosti chystá Elán halové turné, dokument, ale aj úplne nové skladby. Tie sa kapela rozhodla fanúšikom ponúknuť na stiahnutie zdarma. Počúvajte a sťahujte prvú novinku s názvom Živých nás nedostanú.

Profesionálna dráha skupiny Elán na hudobnej scéne začala vystúpením na Bratislavskej lýre v roku 1979. V tom čase kapela koncertovala s dychovou sekciou, ktorú po 35 rokoch opäť oživí na jesenných megakoncertoch. Turné s názvom The Best Of vol. 2 je pokračovaním šnúry po českých a slovenských športových halách v roku 2012, pôjde však o úplne novú koncertnú šou. "Meníme dizajn pódia, celý vizuál aj dramaturgiu," prezradil pri ohlásení turné Vlado Moško z produkčnej agentúry MC production.

"Oproti predchádzajúcemu turné bude scéna a aranžmány obohatené o dychovú sekciu, takže to bude pre fanúšikov netradičný zážitok. Fanúšikovia tiež budú mať šancu rozhodnúť o skladbách, ktoré odznejú na koncerte prostredníctvom internetového hlasovania," spresnil manažér kapely Michala Čimera. Dychovú sekciu môžete počuť aj v novom singli Živých nás nedostanú, ktorý je prvou z tohtoročných hudobných noviniek Elánu. Tých by v najbližších mesiacov malo byť viac - údajne na celý nový, v poradí už štrnásty album.

Elán Zdroj: PR

Z fanúšikov urobia hudobných pirátov

Stiahnuť si nový album svojej obľúbenej skupiny zadarmo, napáliť si ho a toto CD si dať kapelou podpísať. Postup, ktorý je u väčšiny hudobných skupín nepredstaviteľný, sa rozhodol Elán uviezť do praxe. Okrem toho, že kapela nechá svojich fanúšikov sťahovať nové skladby, sľubuje im zadarmo aj CD booklet. Ten si môže vyzdvihnúť každý, kto navštívi spomínané turné The Best Of vol. 2. "Z našich poslucháčov urobíme vedome pirátov a ponúkneme im, že pokiaľ si album zadarmo stiahnu a prídu na náš halový koncert, dostanú od nás jednoduchý obal k albumu," vysvetľuje Jožo Ráž.

"Napriek tomu, že nie sme v kapele zástancovia nových technológií, uvedomujeme si, že naši mladší fanúšikovia si už cédečka skoro vôbec nekupujú. Rozhodli sme sa im vyjsť v ústrety a nový materiál dáme k dispozícii na stiahnutie zadarmo. Situácia s autorskými právami je neznesiteľná. O všetky peniaze za nahrávky nás viacmenej okrádajú piráti, tak chceme ukázať, že ich máme na háku a rovno im to darujeme," prezradil frontman Elánu. Zároveň však dodáva, že pre skalných fanúšikov a fajnšmekrov bude v predaji limitovaná luxusná edícia albumu.

Čerstvú novinku Živých nás nedostanú zverejnila kapela v sobotu na svojom novom oficiálnom profile na Soundcloude, kde si pieseň môžete aj bezplatne stiahnuť (priamy link na stiahnutie - MP3 / WAV). Okrem toho skupina singel nahrala na Youtube. "Ide naozaj o horúcu novinku, ktorá vyšla zo štúdia Jana Baláža v stredu nadránom po finálnej mixáži," doplnil Jožo Ráž.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla PR manažérka Silvia Turnerová.

Súvisiaci interpreti: Elán