Okolo slovenskej kapely Nocadeň je pomerne ticho. Skupina totiž nechce nič unáhliť a pracuje vlastným tempom. Aktuálne dokončuje nové skladby, ktoré by sa mali objaviť na pripravovanom albume. Jednou z nich je aj singel Možno.

"Je to predzvesť toho, akým smerom sa posúva Nocadeň. Určite si zachováme svoju živočíšnosť, ale nahrávka nebude znieť surovo. Má to iný zvuk, moderný, pričom jemne experimentujeme," odkrýva charakter pripravovanej novinky, ktorá by sa na trhu mala objaviť koncom roka, Rasťo Kopina.

Pesničku Možno nahrala skupina v pôvodnej zostave. Podieľali sa na nej aj Vlado 'Randy' Gnepa a Martin 'Isobutane' Krajčír, ktorý pre kapelu vytvoril už v minulosti niekoľko remixov. "Nie je to tradičná skladba, na aké sú u nás ľudia zvyknutí. Poslucháči musia sami posúdiť, ako to na nich pôsobí," dodal Kopina, ktorý je aj autorom textu.


Skupina bude leto tráviť s najväčšou pravdepodobnosťou v štúdiu: "Priebežne si ale niekam odskočíme. S určitosťou viem spomenúť Bláznivé leto, na ktorom by sme radi otestovali aj nejaké nové pesničky."

Zatiaľ posledný album Ikony vydali Nocadeň pred takmer piatimi rokmi. Medzitým odohrali veľký koncert v Štátnom divadle v Košiciach, ktorý zaznamenali pre plánované živé DVD, na ktoré sa pýta mnoho fanúšikov. Formácia sa však rozhodla projekt na istý čas odsunúť bokom a venovať sa plnohodnotne novému albumu.  

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér kapely.

Foto: Jaro 'Jaris' Vaľko

Súvisiaci interpreti: Nocadeň