To, na čo tisíce fanúšikov s očakávaním návalu nostalgie a absurdnej zábavy čakajú už od februára, je konečne tu! Podujatie, na ktorom legendárny David Hasselhof uvedie na pódium nemenej legendárne hudobné hviezdy 80. a 90. rokov, sa blíži a presne štyri týždne pred jeho konaním sa spúšťa dlho očakávaný predaj vstupeniek.

Keď sme 13. februára 2014 ako prví na Slovensku zverejnili podrobnosti o unikátnej akcii Celebrate the 80's & 90's with The Hoff v Orechovej Potôni, mnohí tomu nemohli uveriť. Spojenie takmer zabudnutých hviezd ako 2 Unlimited, Rick AstleySamantha FoxVengaboys či DJ Sash! na jednom pódiu však nebola žiadna kačica, ale súčasť medzinárodného putovného festivalu Acceleration 2014, ktorý má už niekoľko európskych zastávok úspešne za sebou. Šou plnú rýchlych áut (nechýba ani kultový KITT zo seriálu Knight Rider) a zábavy už zažili fanúšikovia na slávnych automobilových okruhoch v Portugalsku, Španielsku, Nemecku a práve dnes toto podujatie otvára svoje brány v talianskej Monze.

Ďalšou plánovanou zastávkou je práve Slovensko, kde bude od 4. do 6. júla dejiskom Acceleration 2014 moderný pretekársky areál Slovakia Ring. Špeciálna kampaň k slovenskému vydaniu začína po spustení lokálneho predpredaja, ktorý sa v posledných týždňoch pripravoval v spolupráci s organizátormi z Holandska. Od dnešného dňa je už všetko pre slovenských fanúšikov pripravené a v sieti Predpredaj.sk si môžete exkluzívne zakúpiť jednodňové vstupenky za 10 eur alebo permanentky na celú akciu len za 20 eur.

Vstupenky na Acceleration 2014:  Predpredaj.sk


Podujatie ponúkne tri dni plné prehliadok rýchlych áut a dva tematické hudobné večery. Noc plná spomienok, ktorá púta najväčšiu pozornosť, sa uskutoční v piatok 4. júla a jej kurátorom je spomínaný David HasselhoffHviezda seriálov Knight Rider a Baywatch bude okrem okrem spievania a fotenia sa s majiteľmi VIP lístkov bude piatkovú akciu zároveň aj moderovať. V takmer štvorhodinovom programe sa predstaví neprekonateľná zostava hviezd posledných dvoch dekád 20. storočia. Najdlhšie koncerty odohrajú 2 Unlimited, Rick AstleySamantha Fox a Vengaboys, predstavia sa aj Turbo B z formácie Snap!DJ Sash! a Twenty 4 Seven.

V sobotu 5. júla si v rámci hudobného programu prídu na svoje aj mladší fanúšikovia a priaznivci súčasnej elektronickej tanečnej hudby. Tešiť sa môžete na dídžejské hviezdy ako W&W, Otto Knows, Sunnery James & Ryan Marciano, Shapeshifter, Nifra, Alice DJ, či Jacob van Hage, o vokálny doprovod sa počas celého večera postará talentovaný MC Apster. Lístky oba hudobné večery stoja 10 eur, no pre fanúšikov rýchlych áut sú najlepšiu voľbou permanentky na celý festival v cene 20 eur.

Takto to vyzeralo v máji na nemeckom Nürburgringu:


Ďalšie videá a fotky z doterajších vydaní Acceleration 2014:

David Hasselhoff na Acceleration 2014 Zdroj: Acceleration14.comDavid Hasselhoff na Acceleration 2014 Zdroj: Acceleration14.comAcceleration 2014 - viac fotiek

Text: Hudba.sk
Foto: Facebook.com/celebrate80s90s

Súvisiaci interpreti: 2 Unlimited, David Hasselhoff