Americký spevák Steven Tyler, známy najmä ako frontman kapely Aerosmith, zverejnil videoklip k svojmu prvému country singlu s názvom Love Is Your Name. Ten je predzvesťou pripravovaného albumu, ktorý je inšpirovaný duom The Everly Brothers, ale aj moderným folk rockom, ktorým sa preslávili britskí Mumford and Sons.

Autormi skladby Love Is Your Name, ktorá oficiálne vyšla už v máji, sú country hudobníci Eric Paslay and Lindsey Lee. Vo videoklipe sa Steven Tyler objavuje na verande starého domu či v lese. Zábery naňho sa striedajú s krásnou mladou ženou v bielych šatách, na ktorých má pripnuté farebné stužky. Na konci videa sa stretnú, ešte predtým je však odhalená celá magická scenéria klipu. Odohráva sa v akejsi osade kočovných muzikantov z amerického Juhu, v ktorej vládne rovnaké spojenie harmónie a životnej energie ako v samotnej skladbe.

Videoklip mal premiéru 3. júla a o jeho réžiu sa postarala Trey Fanjoy, ktorá spolupracovala aj s Taylor Swift či Rebou McEntire. 
Ako prezrádza Tyler, vizuál je odkazom na jeho detstvo. "Video obsahuje množstvo osobných prvkov. Pochádzam z rodiny, ktorá bola ako kapela na turné. Ako malý som mal medvedíka čistotného a tiež prak. Vo videu účinkuje aj moja skutočná kapela Loving Mary. Táto pieseň a klip vystihujú to, ako bude znieť môj nový album," vyjadril sa 67-ročný spevák, ktorý na pripravovanej štúdiovke spolupracuje s country hudobníkmi Brettom Jamesom či Jarenom Johnstonom. 


Steven Tyler, vlastným menom Steven Victor Tallarico, pôsobí v spomínanej kapele Aerosmith od roku 1970, pričom prvú, eponymnú štúdiovku vydali o tri roky neskôr. Zatiaľ posledný radový album Music from Another Dimension! uviedli na trh v roku 2012. K ich najznámejším skladbám patria Dream On, Angel, Love in an Elevator, Cryin', Crazy, Janie's Got a Gun, Jaded, Livin' on the Edge, Pink či úspešná pieseň I Don't Want to Miss a Thing zo snímky Armageddon (1998).

Štvornásobných držiteľov Grammy uviedli v roku 2001 do Rock'n'rollovej siene slávy, pričom Tyler spolu s Joeom Perrym získali v roku 2013 ASCAP Founders Award a uviedli ich do Skladateľskej siene slávy.

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív), Hudba.sk, Rollingstone.com
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Aerosmith