Jazzová formácia Canned Beat zavíta tento mesiac na Slovensko. Medzinárodné zoskupenie bratislavského rodáka Jána Fabrického, ktorý v súčasnosti žije a pôsobí vo Švajčiarsku, vystúpi v troch mestách.

V piatok 17. júla zahrá Canned Beat na 9. ročníku letného festivalu Culturebox v parku Ľudovíta Štúra vo Zvolene. V sobotu 25. júla vystúpi na Mikulášskom jazzovom festivale v hudobnom klube Reduta v Liptovskom Mikuláši a v nedeľu 26. júla odohrá koncert na Hlavnom námestí v Bratislave, kde sa predstaví v rámci Kultúrneho leta.

Členmi medzinárodného zoskupenia Canned Beat sú bratislavský rodák, bubeník Ján Fabrický, spevák Pete Simson, basgitarista Julian Crampton a klávesák Andreas Renggli. Na Slovensku sa predstavia v osemčlennej zostave spolu s ďalšími hudobníkmi, vrátane Juraja Buriana (gitara) a Ondreja Jurašiho (trúbka). Na koncerte vo Zvolene sa k nim pridá aj saxofonista Milo Suchomel.

Ján Fabrický je známy zo svojho pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne v 80. a 90. rokoch, pôsobil tiež v USA, kde žil osem rokov. V roku 2008 absolvoval na Slovensku 25 koncertov s tromi hudobnými formáciami vrátane vystúpenia na jarných i jesenných jazzových dňoch v bratislavskom PKO. Odohral tiež koncert so slovenskými jazzmanmi na zaplnenom nádvorí Starej radnice.


Zdroj: SITA + Belo Hefler - manažment kapely
Foto: PR