Komajota vydala ďalši singel s názvom Dym. Prichádza po viac ako ôsmich mesiacoch podobne, ako jej predchodcovia - s videoklipom. V ňom sa Martin Husovský mení na chobotnicu, obliehajú ho lietadlá a dynamiku refrénu zvýrazňuje striedanie tričiek.

"Niežeby sme nemali čo robiť, práve naopak. Rok a pol pracujeme na muzikáli Panna Orleánska pre Divadlo Jonáša Záborského, ktorý bude mať premiéru v októbri, nahrávali sme rozprávky Legendárium a s Jankom Pochaničom sme v Užhorode nahrávali deti na titul Tretiaci na CD," menuje Martin Husovský zo skupiny Komajota niektoré aktivity, ktorým sa venovali v posledných mesiacoch.

Novinka Dym je v poradí deviatym singlom od vydania zatiaľ posledného albumu Kolobeh (2010). Podobne ako predošlé skladby, ktoré nie sú na žiadnom z albumov, predstavuje populárna slovenská trojica aj novinku s videoklipom, v ktorom si hudobníci dovolili spoločne s režisérom Pavlom Višňovským a animátorkou Katarínou Kočanovou viacero fórikov.

Pri tvorbe klipu vzniklo 3000 fotografií a Martin Husovský prezliekol viac ako 30 tričiek. "Nielenže som sa x-krát prezliekal, ale ešte zo mňa spravili chobotnicu. Páči sa mi, že je klip doplnený o animáciu aj stop-motion prvky," hovorí spevák Komajoty.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér skupiny Komajota.

Súvisiaci interpreti: Komajota