Po takmer 10-ročnej pauze odohrá ojedinelý koncert kultová slovenská kapela Dereš. Stane sa tak na festivale s príznačným názvom Dereš Open, ktorý sa začiatkom augusta už piatykrát uskutoční v obci Jatov-Kendereš neďaleko mesta Šaľa, približne hodinu od Bratislavy.

Festival Dereš Open 2015, ktorý sa koná 7. a 8. augusta, bude jediným miestom, kde táto heavy-metalová legenda tento rok odpáli svoju šou. "Týmto jediným koncertom po dlhých rokoch si chceme spomenúť na ťahúňa kapely Dereš - Vlada "Šeša" Šešeru a tiež geniálneho textára Jožka Urbana... A už len názov festivalu hovorí za všetko," hovorí spevák skupiny Vojto Bohuš.

Tragicky zosnulého spoluhráča, ktorý zomrel v júni 2006, si zvyšní členovia skupiny Dereš pripomenú v pôvodnej zostave. Predstavia sa v zložení: Vojto Bohuš (spev), Ivan "Piviak" Horváth (gitara), Martin "Malý Peci" Uherčík (bicie) a Aty Béreš (basgitara).

Kultová formácia z Bratislavy vznikla v roku 1985 a koncom 80. a začiatkom 90. rokov patrila medzi najúspešnejšie formácie na Slovensku. Medzi ľuďmi najviac zarezonoval jej hit Na panské, ktorý počuť z rockových rádií aj dnes. Hoci Dereš nikdy nevydali oficiálny album, kapela má svojich priaznivcov dodnes. Po smrti Vlada Šešeru sa však skupina rozpadla. Gitarista a basgitarista bol medzi hudobníkmi veľmi známy a rešpektovaný. Občas hosťoval aj v iných skupinách, no predovšetkým pôsobil ako tour manažér a zvukár pre takmer celú slovenskú špičku. 

Na festivale Dereš Open 2015 vystúpia aj skupiny Inekafe, Gladiátor, Bijouterrier, Karpina, U.K.N.D., Metropolis, Borra, Ewelin a ďalší.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: PR článok