Mladá slovenská synthpopová formácia Sad Johny King predstavila nový klip k piesni Cestou. Je mierne záhadný a psychedelický, koniec príbehu prinúti veľa divákov pozrieť si ho znova.

Sad Johny King nie je na slovenskej hudobnej scéne úplnym nováčikom, no stále patrí k služobne najmladším kapelám. Mia a spol. sa už predstavili viacerými synth-popovými skladbami a aj jedným videoklipom, no teraz si po dlhšej prestávke dávajú rázny reštart. Ponúkajú nový videoklip k pesničke Cestou, ktorú pred niekoľkými mesiacmi nahrávali u Mareka Rakovického v LVGNC studios.

"Málokto by povedal, že tento text doslova dokonale korešponduje s tým, čo sa deje aj vo videoklipe k piesni Cestou. Inšpirácia prišla, keď sme raz išli v aute v noci a na ceste sme videli zrazeného zajaca. Ja som krátko na to napísala báseň, ktorú som potom zhudobnila. Je to akési vcítenie sa do toho zvieraťa. V refréne sa spieva - si so mnou a všetko vnímam - no a to je skôr z pohľadu toho, kto trpí, toho zvieraťa. Snažím sa byť v tom texte empatická," hovorí o novinke speváčka a skladateľka Mia Žureková.


Režisérom videoklipu je Martin Zvonár, ktorý s nakrúcaním videoklipov má skúsenosti. Dôverovala mu celá kapela a vedela, že hlavnú myšlienku textu zhmotní do tej správnej podoby a nebude sa báť spolupráce so živým zajacom. "Toho živého zajačika sme urputne zháňali a našťastie nám pomohol jeden známy, ktorý nám poradil, že v Modre majú farmu a majú tam malých zajačikov. Išli sme tam, spýtali sme sa a boli úplne úžasní. Hneď nám ho dali, že jasné, požičajte si ho. Snažili sme sa byť naňho nežní a milí. Vrátili sme ho samozrejme späť na farmu, ale obávam sa, že tam teraz nemá vitrínku, ale skončil niekde v guláši, keďže je to farma a robia tam rôzne jedlá. Takto skončila hviezda nášho videoklipu."

Sad Johny King naverbovali do klipu aj zajaca - maskota. Do kožuchu navliekli speváčkinho najlepšieho kamaráta Dalibora. Ten sa účinkovaniu vo videoklipe tešil, no keby nemal všade vypelichané biele chlpy pri obliekaní a vyzliekaní, pravdepodobne by sa tešil ešte viac. Nakrúcalo sa totiž niekoľko hodín a tiež vo viacerých lokalitách.

Uvedením videoklipu Cestou sa Sad Johny King (názov je inšpirovaný bratislavským Sadom Janka Kráľa) nestiahne do úzadia ako pri debutovom videosingli Priestor, ktorý vyšiel ešte v januári 2015. Skupina chce konečne dokončiť album a aktuálne informácie prezrádzajú, že nezostalo iba pri túžbe. Kapela už zarezáva v štúdiu a pracuje na ďalších skladbách. 

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka skupiny Maca Schmidtová.

Foto: Vlado Ondrejovič

Súvisiaci interpreti: Sad Johny King