Anglická indierocková skupina Bloc Party predstavila vo štvrtok večer v BBC Radio 1 nový singel The Love Within, ktorý sa bude nachádzať na jej pripravovanej piatej štúdiovke.

Nová nahrávka dostala názov Hymns, pričom sa na nej podieľali už aj noví členovia - bubeníčka Louise Bartle a basgitarista Justin Harris. Tí nahradili v kapele Matta Tonga a Gordona Moakesa. Prvý menovaný opustil formáciu ešte predvlani, Moakes tak spravil tento rok v marci. V Bloc Party tak po ich odchode zostali iba spevák Kele Okereke a gitarista Russell Lissack. Termín vydania nového albumu zatiaľ neoznámili.

Bloc Party vznikli v roku 1999 v Londýne a debutovali albumom Silent Alarm (2005) obsahujúcim hity ako Banquet či Two More Years. Nahrávka zaznamenala úspech u kritikov i fanúšikov. Magazín NME ho označil za Album roka a skupina si zaň vyslúžila aj nomináciu na Mercury Prize, ktorú však napokon získali Antony and the Johnsons.

Nasledovali nahrávky A Weekend In The City (2007) a Intimacy (2008). Po skončení turné k druhej menovanej ohlásila skupina v roku 2009 prestávku, počas ktorej sa Okereke prezentoval debutovou sólovkou The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011). V roku 2011 kapela obnovila činnosť, následne vydala zatiaľ poslednú štúdiovku Four (2012) a EP s názvom Nextwave Sessions (2013), po ktorom znova ohlásila pauzu. Počas nej Okereke vydal druhú sólovku Trick (2014).


Zdroj: SITA (NME.com)
Foto: Facebook.com/blocpartyofficial

Súvisiaci interpreti: Bloc Party