Popová kráľovná Madonna ohlásila na rok 2012 veľké koncertné turné, v rámci ktorého zavíta do Ázie, USA, Kanady i európskych krajín. Šnúru odštartuje 29. mája vystúpením v izraelskom Tel Avive a ukončí ho v druhej polovici novembra na Floride. Najbližšie pri Slovensku bude v nedeľu 29. júla, kedy sa ukáže vo Viedni na Štadióne Ernsta Happela.

Na tomto mieste sa v minulosti predstavili takí interpreti ako Michael Jackson, AC/DC, Bon Jovi, David Bowie, Bruce Springsteen, Guns N' Roses, Metallica, Pink Floyd, The Rolling Stones, U2 alebo Robbie Williams. Vstupenky na koncert vo Viedni sa začnú predávať 24. februára o 09:00.

Na svetovom turné Madonna predstaví svoje najväčšie hity, no i kúsky z nového štúdiového albumu MDNA, ktorý vyjde 26. marca. Nahrávka, ktorá bude obsahovať 15 skladieb, bude pre speváčku prvou štúdiovkou po štyroch rokoch od vydania albumu Hard Candy (2008). Zároveň to bude jej prvý album vydaný prostredníctvom vydavateľstva Interscope Records, s ktorým podpísala zmluvu po odchode od Warner Bros. Records.

Prvou ochutnávkou nového albumu je skladba Gimme All Your Luvin' s hosťujúcou dvojicou M.I.A. a Nicki Minaj. Videoklip k piesni, ktorú produkoval autor hitu Hello Martin Solveig, predstavila Madonna minulý týždeň. Okrem Solveiga, ktorý je podpísaný minimálne pod štyrmi skladbami, sa na produkcii albumu podieľal aj Benny Benassi a William Orbit, producent jedného z najúspešnejších Madonniných albumov Ray of Light (1998). Zoznam skladieb, ktoré by sa mali objaviť na albume MDNA, nájdete na konci článku.

Madonna feat. M.I.A. & Nicki Minaj - Gimme All Your Luvin'

Päťdesiattriročná hviezda svoj nový singel naživo po prvýkrát predstavila v nedeľu počas polčasovej prestávky Super Bowlu v Indianapolise, kde sa práve spomenutá M.I.A. postarala o najkontroverznejší moment (viac sa dozviete TU). Jej viac takmer 13-minútové do detailu prepracované vystúpenie len v USA sledovalo 114 miliónov televíznych divákov.

Madonna a jej hostia na Super Bowle 2012

Okrem Rakúska zavíta Madonna počas svetového turné napríklad aj do Záhrebu (11. júna), Milána (14. júna), Berlína (28. júna) či Varšavy (1. augusta). V rámci Európy sa zastaví aj v Turecku, Španielsku, Portugalsku, Dánsku, Švédsku, Holandsku, Belgicku, Francúzsku, Írsku, Veľkej Británii, Rusku, Fínsku, Nórsku a Švajčiarsku. Slovensko, Česká republika a Maďarsko na jej zozname chýbajú.

Zatiaľ má americká speváčka naplánovaných 51 koncertov, no podľa informácií z jej oficiálnej webovej stránky Madonna.com k nim ešte pribudnú vystúpenia v Južnej Amerike a v Austrálii, kde nekoncertovala už 20 rokov.

Tracklist albumu MDNA:

1. Girls Gone Wild
2. Gang Bang
3. I’m Addicted
4. Some Girls
5. I Don’t Give A
6. Turn Up the Radio
7. Give Me All Your Luvin'
8. B-day Song
9. Superstar
10. I'm a Sinner
11. Masterpiece
12. Falling Free
13. Love Spent
14. I F—ed Up
15. Beautiful Killer

Zdroj: SITA
Foto: Madonna.com

Súvisiaci interpreti: Madonna