Nie je to tak dávno, čo český prezident Miloš Zeman vystúpil pred Európskym parlamentom. Aj napriek tomu, že mohol hovoriť v rodnom jazyku, rozhodol sa pre angličtinu, vďaka čomu si vyslúžil značnú kritiku. To však nebolo všetko - najnovšie sa totiž internet baví na piesni, v ktorej neznámy autor vysamploval jeho príhovor.

Skladba s názvom M.C. Milosh - Bubble Bum sa na portáli YouTube objavila 2. marca a za krátky čas si ju pozrelo takmer 50-tisíc užívateľov. "Tvorca tohto videa hravo strčí do vrecka väčšinu profesionálnych hudobných producentov. Toto je jasný hit," píše sa v jednom z komentárov pod videom.

Podobne nadšené reakcie prejavili aj české médiá. Portál Extra.cz označil novú skladbu za jednoznačný rádiový hit s poznámkou: "Na udeľovaní cien Anděl dostane Miloš Zeman cenu za pesničku roku, ľudia mu dajú TýTý za najobľúbenejšieho speváka a možno si vyslúži aj nejakú tú nomináciu na Grammy, čo by kľudne mohol, pretože spieva o bublinkových bezdomovcov predsa len po anglicky! Už onedlho bude na MTV a bude hlavným headlinerom zahraničných festivalov."


Zdroj: Youtube, Extra.cz
Foto: SITA/Jozef Jakubčo