Pražská Malostranská beseda bola pred pár dňami dejiskom českého krstu aktuálneho albumu skupiny Fragile. Prítomná bola nielen česká spevácka diva Helena Vondráčková, ale aj osobný asistent Freddieho Mercuryho. Skupina Fragile totiž krstila svoj album Queen Symphony 2.

Slávnostný akt bol súčasťou koncertu skupiny Fragile v Prahe. CD Fragile Queen Symphony 2 je záznamom druhej časti úspešného a vypredaného bratislavského koncertu v Aegon aréne NTC. Uskutočnil sa ešte v roku 2015 ako súčasť festivalu Viva Musica!.

Album obsahuje nahrávky, ktoré sú spojením jedinečných hlasov členov slovenskej vokálnej skupiny Fragile, symfonického orchestra, rockovej skupiny a kultových piesní britskej legendy Queen.

 
Úlohy krstných rodičov sa ujali Helena Vondráčková, Zdena Studenková a bývalý asistent Freddieho Mercuryho, manažér Peter Freestone. "Som skutočne nadšený z toho, čo Fragile s pesničkami skupiny Queen urobili. Teším sa, že v blízkej dobe nadviažeme užšiu spoluprácu," uviedol. Môže to teda znamenať, že Fragile s úspešným programom zamieria aj do Veľkej Británie? Nechajme sa prekvapiť.

Krstná mama Helena Vondráčková počas podujatia v Malostranskej besede prezradila, že Fragile budú ďalším z hostí jej narodeninových koncertov v Brne a v Bratislave. Speváčka totiž tento rok oslavuje 70 rokov. V Bratislave sa predstaví 21. októbra, vstupenky kúpite v sieti Predpredaj.sk.

Redakciu Hudba.sk informoval Stanislav Stebila z agentúry Gardes.  

Foto: Petr Janorský

Súvisiaci interpreti: Fragile