Napriek nezdarom, ktoré festival postihli minulý rok, sa organizátori rozhodli pre zachovanie kontinuity. Wilsonic má víziu, potenciál pokračovať a uchádza sa o dôveru všetkých otvorených a rozhľadených hudobných fanúšikov. Wilsonic 2014 sa uskutoční v menšej, klubovej podobe v piatok 6. júna v Ateliéri Babylon.

"Festival prekonal minulý rok mnoho ťažkostí, no podarilo sa mu z nich dostať. Dovoľuje si preto opäť predstúpiť pred svojich fanúšikov a ponúknuť festivalový ročník, ktorý má byť zároveň poďakovaním všetkým tým, ktorí ho napriek nepriazni podporovali a boli trpezliví, keď sa ocitol v problémoch," hovorí zakladateľ festivalu Tibor Holoda. Ako dodáva, nadchádzajúci ročník Wilsonicu bude tiež vyjadrením snahy organizátorov pokračovať v úsilí, ktoré bolo do festivalu za tie roky vložené. Značka Wilsonic má totiž svoju nezmazateľnú históriu a nesie výrazný podiel na formovaní slovenskej klubovej scény.

Tá je dnes nepochybne zdravšia ako v časoch vzniku festivalu, Wilsonic však chce naďalej zostať jedinečným podujatím, ktoré charakterizuje najmä stretnutie spriaznených myslí. Oproti minulosti sa frekvencia návštev atraktívnych zahraničných mien na bratislavskej klubovej scéne zvýšila, Wilsonic si však špeciálne postavenie udržal práve vďaka svojej odvážnej a pestrej dramaturgii. Program Wilsonicu elegantne spája mnohofarebnosť elektronickej hudby do jedinečného a prirodzeného celku s dôrazom na jej žánrové presahy.

Trentemøller, Wilsonic 2013, Refinery Gallery Zdroj: Stanislava KarellováTrentemøller na Wilsonicu 2013

Vzhľadom na udalosti z uplynulého roka prichádza Wilsonic v tomto ročníku v kompaktnejšej klubovej podobe. Skromnejší formát – nezávislý od rozmarov počasia a v menšej miere od možností sponzorov – je určený skalným nadšencom a sympatizantom značky Wilsonic. Jeho dramaturgia však otvára priestor na zoznámenie sa so značkou aj novým návštevníkom a mladšej generácii, čím zároveň festival zostáva verný svojmu mottu reflecting future.

Wilsonic pozýva 6. júna do Ateliéru Babylon, kde bude stavať na dlhoročnom kontinuu podujatia, ktoré udáva trendy a prináša nové hudobné dobrodružstvá. Na to, aby sa aj tento ročník stal hudobným sviatkom pre otvorenú a rozhľadenú poslucháčsku komunitu, potrebuje predovšetkým dôveru. Moderná kultúrna metropola, akou Bratislava je, totiž festival tohto typu potrebuje.

Lineup festivalu bude odhalený v priebehu budúceho týždňa.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala Veronika Boríková, PR manažérka festivalu Wilsonic.

Foto: Wilsonic (titulné foto), Stanislava Karellová - Hudba.sk (foto v článku)