Siedmy ročník festivalu AKM Culture Days sa uskutoční od 16. do 18. júla v areáli Klubu Za Rampami v Novom Meste nad Váhom. Na festivale nájdete okrem hudby aj množstvo sprievodného programu vo forme filmov, workshopov, prednášok a výstav.

Vo štvrtok sa začne filmami a výstavami fotografií, následne sa predstaví lokálna scéna a elektronika. Zahrajú kapely Garage Surf, BOX, Uhol Dopadu a Anunnaki. Medzitým bude znieť elektronická hudba v podaní Bulp, HUM∆N a Kajzr.

V piatok sa hudba miestami pritvrdí, okrem alternatívnej scény sa predstavia aj zástupcovia hard & heavy. Jedným z ťahákov programu je skupina From Our Hands, ktorá žne úspechy nielen u nás, ale aj v zahraničí. Pišta Kráľovič, známy svojou kapelou Nvmeri, príde predstaviť svoj sólo producentský projekt FVLCRVM, s ktorým nedávno vyhral ocenenie Radio_Head awards za Objav roka 2014. Fanúšikov tvrdej hudby potešia napríklad HOPES, Rats Get Fat, Landless, Pigs In The Living Room a Last Of Us. Predstaví sa aj nová kapela Max Bazowski zo Senice, ktorá zaujala prvými singlami z chystaného albumu. Lokálnu scénu zastúpia ostrieľaní The Bright Eye a garážoví Genuine Jacks.

Festival vyvrcholí v sobotu. Pre návštevníkov bude pripravený bohatý sprievodný program. Okrem filmov to budú prednášky a hlavne zaujímavé workshopy. O hudobný zážitok sa postará svojím originálnym mixom indie popu a soulu kapela Bad Karma Boy. Svoj aktuálny oceňovaný album Zoya (2014) príde predstaviť slovenská post-rocková jednotka The Ills. Okrem nich post-rock zahrajú aj maďarskí Rosa Parks. Zahrá aj kapela Papyllon - vychádzajúca hviezda z východu Slovenska, ktorá nedávno skončila na druhom mieste v súťaži Carpathia Festival v Poľsku. Hudobne pritvrdia Got Blue Balls, Shallov či Act On Disputes. Domácu scénu zastúpi punková Zašitá Diera a mladá kapela Farmers From Washington. Zahrá tiež skvelý pesničkár zo Severného Írska Graeme Mark. O afterparty sa postará DJ Gonzo

Lístky na celý festival sú v predaji za 8 eur. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke akmculturedays.sk a na Facebooku.

Redakciu Hudba.sk za organizátorov festivalu informoval Jakub Blokša.

Foto: Viktor Cicko

--
Reklama: Uži si festival naplno a zažehnaj následky hriešnych pokušení. Pribaľ si prvú pomoc na festy! S FEST DOBRÝM BALÍČKOM sa rýchlo zbavíš "opice", bolehlavu a iných nepríjemných stavov. Prvá lekárnička, ktorá ťa zabaví. Aby si si mohol vychutnať svoju obľúbenú hudbu aj mimo festivalu, zapoj sa do FEST DOBREJ SÚŤAŽE, pošli fest vtipnú foto a hraj o vymakaný dizajnový reproduktor JBL Pulsea ďalšie skvelé ceny!

Súvisiaci interpreti: Bad Karma Boy, From Our Hands