Animované videoklipy sú čoraz populárnejšie, pričom sa im nevyhýbajú ani slovenskí rapperi. Vlani využil túto formu napríklad Vec a najnovšie zas formácia 4D. V zámorí najviac zarezonovala správa o prepustení Remy Ma z väzenia. Rapperka krátko na to nahrala aj novú skladbu.

4D v zložení Čistychov, DNA, Mišo Biely a G-Bod vydali ešte v apríli svoj druhý album s jednoduchým názvom 4. Druhou skladbou z neho, ktorá sa dočkala vizuálneho spracovania, je vec Lovecké. V nej rapuje aj Ego, ktorý je zároveň jediným hosťom na albume. Ako bolo spomínané už v úvode, klip k Loveckým je z väčšej časti animovaný, pričom o jeho realizáciu sa postaral tím z Lokal TV.

4D feat. Ego - Lovecké

Remy Ma sa minulý piatok dostala po šiestich rokoch na slobodu. Papooseova manželka si od mája 2008 odpykávala trest odňatia slobody za postrelenie istej Makedy Barnes-Joseph, pričom pôvodne ju odsúdili na osem rokov väzenia. Niekdajšia členka Terror Squad chce zjavne dobehnúť zameškané, a preto si to hneď na druhý deň namierila do štúdia, kde nahrala remix singla They Don't Love You No More od DJ Khaleda.

DJ Khaled feat. Remy Ma - They Don't Love You No More (Remix)

Sean Price nelení ani v lete. Po niečo vyše mesiaci sa ohlásil s ďalšou kratšou skladbou. Track nesie názov El Rahiem a hosťuje v ňom Rim z Da Villins. Zaujímavosťou je, že Seana k nahratiu tejto skladby inšpirovala jeho manželka Bernadette, ktorú zároveň označil aj ako producentku.

Sean Price feat. Rim - El Rahiem

Z Brooklynu dorazila aj novinka od M.O.P, ktorí momentálne pracujú na novom albume Street Certified. Na ňom by sa mala nachádzať aj vec s názvom 187, do ktorej scratchmi prispel DJ Premier.

M.O.P - 187

Siedmou piesňou, ktorá sa dočkala coververzie od Raekwona v rámci jeho série Throwback Thursday, je For You To Love od Luthera Vandrossa. Raekwonova verzia dostala názov Flawless.

Raekwon - Flawless

Killah Priest v súčasnosti pripravuje ďalšiu sólovku, ktorá ponesie názov Planet Of The Godz. Ochutnávou z nej je skladba Body Of Light, ku ktorej už vzniklo aj video.

Killah Priest - Body Of Light

Dnes tu máme ešte jedno animované video. Má ho na svedomí Aspects, ktorý sa rozhodol dodať vizuál ku skladbe Wulocks. V nej hosťujú vyššie menovaní Raekwon a Killah Priest a tiež Armageddon. Track nájdete na pripravovanej novinke Grind Over Matter, ktorá vyjde koncom mesiaca.

Aspects feat. Raekwon, Killah Priest & Armageddon - Wulocks

Freddie Gibbs ešte v marci vydal album Piñata, ktorý produkoval kompletne legendárny Madlib. Na nahrávke nájdete aj skladbu Harold's, ktorá sa stala najnovším adeptom na video.

Freddie Gibbs & Madlib - Harold's

Nové video má aj Janelle Monáe, konkrétne k piesni Electric Lady s hosťujúcou Solange. V klipe okrem nich účinkujú aj T.I., Estelle, Monica, Esperanza Spalding a T-Boz. Skladba pochádza z rovnomenného albumu, ktorý vyšiel ešte vlani v septembri.

Janelle Monáe feat. Solange - Electric Lady

Klip k titulnej skladbe albumu The Big Knock sa rozhodli nakrútiť aj Jaded Incorporated. Debutový počin Mayera Hawthornea a producenta 14KT je vonku už vyše mesiaca.

Jaded Incorporated - The Big Knock

Autor: Miguel Mitchél
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Čistychov, Ego