Pri aprílovom uvádzaní Nirvany do Rock'n'rollovej siene slávy sa drobná Američanka na chvíľu stala líderkou kultovej kapely. St. Vincent sa totiž napriek svojmu pohľadu nežnej lane nebojí drsných gitár ani experimentov.

Práve pre jedinečnosť, ktorú prináša do zástupu súčasných hudobníčok, si ju vybrali aj Dave GrohlKrist Novoselic ako jednu z interpretiek, ktoré doplnili Nirvanu pri raritnom vystúpení počas uvádzania kapely do siene slávy.
 
  
Originalita a invenčnosť St. Vincent (predovšetkým pri práci s gitarou) sa naplno prejavuje v jej vlastnej tvorbe, hoci má za sebou aj úspešnú spoluprácou s ďalšou legendou, Davidom Byrneom. Práve spolupráca s lídrom už nefungujúcej kapely Talking Heads ovplyvnila výborný nový album, ktorý hudobníčka predstaví aj na európskom turné.

Najbližšie k našim končinám sa St. Vincent dostane 18. novembra, kedy vystúpi vo viedenskej Arene. Lístky sú k dispozícii na psimusic.com za 25 eur.  
 

Najnovší eponymný album dopĺňa aj špeciálna choreografia, vďaka ktorej sa živé prevedenie stáva skutočným zážitkom. V alternatívnejších vodách popu, v ktorých sa St. Vincent pohybuje, je rozplánovaný a presne mierený pohyb po pódiu pomerne nezvyklý, koncertom však neuberá na strhujúcej spontánnej energii, naopak, pridáva ďalší rozmer. Odporúčame sa presvedčiť na vlastné oči a uši.

Autorka: Michaela Kučová
Foto: Renata Raksha - Facebook.com/St.Vincent

Súvisiaci interpreti: St. vincent