Už o necelý týždeň, v utorok 13. októbra sa v bratislavskom klube Ateliér Babylon bude konať jeden z najvýnimočnejších jazzových koncertov tejto jesene. O 20:00 hod tu totiž ako na jednom z prvých miest na svete odznejú v predpremiére absolútne novinky z doteraz nevydaného albumu Doni Doni svetoznámeho a uznávaného jazzového trubkára Erika Truffaza.

Do Bratislavy sa tento fenomenálny umelec, kritikmi označovaný za pokračovateľa Milesa Davisa, vracia po niekoľkých rokoch a priaznivcom kvalitného jazzu ponúkne takpovediac v predvečer Bratislavských jazzových dní plnohodnotný samostatný koncert, na ktorom odznejú jeho osvedčené skladby, ale aj absolútne novinky z albumu, ktorý oficiálne vychádza v januári 2016.

Pri tvorbe nového albumu Erik Truffaz spolupracoval so svetoznámou afrospeváčkou Rokiou Traoré, uznávaným francúzskym spevákom Oxmom Puccinom, ale aj s juhoafrickou tanečnou skupinou Vuyani. Všetky tieto vplyvy sa podpísali aj pod konečným farebným koloritom nových skladieb. Truffaz sa bratislavskému publiku predstaví spolu so svojim kvartetom. Doprevádzať ho budú jeho dlhoroční spoluhráči Marcello Giuliani (Bass), Benoît Corboz (Piano / Fender Rhodes / Hammond B3) a nová posila – mladý  nádejný bubeník Arthur Hnatek (Drums).

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Beáta Rožárová, PR manažérka Dr. Horák. 

Súvisiaci interpreti: Erik Truffaz