Skupina Peter Bič Project má nový videoklip k titulnej skladbe z albumu Say It Loud. Energický klip nakrúcali gitarista Peter Bič a spol. na bratislavskom letisku. Po hite Hey Now je skladba Say It Loud druhým singlom z očakávaného debutového albumu.

Členovia kapely Peter Bič Project sa pri filmovaní nového klipu poriadne zapotili. Museli ležať na krídle lietadla, skákať a behať po bratislavskom letisku. Výsledok však stál za to. "S klipom sme veľmi spokojní, absolútne vystihuje náladu a energiu piesne. Nakrúcali sme 14 hodín v kuse, bolo to naozaj veľmi náročné," hovorí líder skupiny Peter Bič.

O obrazovú podobu skladby Say It Loud sa postaral v súčasnosti najvyhľadávanejší tvorca videoklipov Martin Hudák, ktorý pre kapelu Peter Bič Project natočil aj klip k spomínanému hitu Hey Now. "S Petrom Bičom a s ďalšími členmi skupiny sa mi veľmi dobre spolupracovalo. Klip Say It Loud je o odchádzaní, opúšťaní, kričaní nahlas... V podstate nadväzujeme na obsah slov pesničky. Preto sa klip vizuálne točí okolo lietadiel," spomína si na nakrúcanie Martin Hudák, ktorý sa tentokrát predviedol ako producent. Kameru a réžiu si vzal na starosti Martin Gróf.

Myšlienkou klipu je predstaviť kapelu Peter Bič Project a všetkých jej členov. Konkrétne speváčku Dášku Kostovčík, speváka Iva Biča, klávesáka Matúša Pavlíka, basgitaristu Vlada Čekana a bubeníka Jozefa Zimu. "Je to o tom: vykrič na plné ústa čo chceš, povedz, čo máš rád, čo ťa baví, neboj sa ísť do toho. Trochu sme experimentovali so zvukom, chceli sme byť svieži. Baví nás, keď skladáme pesničky a pozeráme sa na hudbu iným spôsobom," vysvetľuje Peter Bič.

Debutový album kapely Peter Bič Project Say It Loud nedávno pokrstil kuchársky veľmajster Jaroslav Židek. Už čoskoro ho kapela predstaví na koncertoch po celom Slovensku.



Text: Propaganda House
Foto: Martin Hudák

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project