Talentovaný slovenský gitarista a skladateľ Peter Luha čoskoro pokrstí svoj debutový štúdiový album, ktorý vyšiel koncom septembra vo vydavateľstve Real Music House. Nahrávku Viaje del Alma (Cesta duše) uvedie do života 20. decembra v bratislavskom klube Hlava 22.

Okrem Luhu sa predvedú aj Dino de Valeria (cajón, perkusie), Dani "Salvaje" Godány (tanec) a niekoľko ďalších hostí. Hudobný program krstu bude doplnený projekciou krátkych filmov z animovaného projektu On The Road. Vstupné na podujatie je 5 eur, vstupenka s albumom bude stáť 12 eur.

Peter Luha sa na svojom debute predstavil ako hudobník s citom pre atmosféru skladieb, ktoré vychádzajú z jeho intenzívnych ciest po Európe. Nahrávka vznikala pod dohľadom hudobných producentov Roberta Pospiša a Martina Sillaya. "Pri nahrávaní albumu bolo najdôležitejšie zachovať pocit naturálnosti a živelnosti," opísal Luha atmosféru v štúdiu Real Music House.

Peter Luha - For Lucy

Jedinečný zvuk a hudobný výraz originálneho gitaristu vychádza z dvoch zásadných gitarových smerov. "Už dávno ma pri hre inšpirovali žánre ako flamenco a gypsy jazz, ktoré pochádzajú z Francúzska a Španielska. Posledné roky to bolo ešte silnejšie, keďže som strávil s priateľkou pol roka v Paríži a rovnaký čas v Španielsku. Preto sa môj sólový gitarový album tematicky nesie práve v tomto duchu."

Trinásť autorských skladieb dopĺňajú dva bonusy. Okrem Petra Luhu, ktorý sa na svojom debutovom albume postaral o všetky gitary a mandolínu, sa na Viaje del Alma objavili aj dvaja zaujímaví hostia. "Album som nerobil so zámerom osloviť nejaké špecifické publikum. Dúfam, že si nájde cestu ku všetkým, ktorí majú radi pocitovú a melodickú hudbu, verím, že osloví aj ľudí s temperamentom. Rozhodne nie je určený len pre gitarových poslucháčov, ktorí si však určite prídu na svoje."

Pri svojich vystúpeniach Luha využíva aj beatbox, pozrite si ukážku, vďaka ktorej sa stal víťazom slovenského kola Loop Station World Championship. Ak sa vám zapáči, tu je celé sólové vystúpenie. Ale niet nad živý koncertný zážitok - 20. decembra v Hlave 22.

Peter Luha - BOSS Loop Station World Championship 3

Informácie pochádzajú z webovej stránky Facebook.com/peterluha.guitart a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Peterluha.com

Súvisiaci interpreti: Peter Luha