Líder írskej kapely U2 Bono si v nedeľu počas koncertu uctil obete teroristických útokov v Paríži a kalifornskom San Bernardine. Ako informovala agentúra AP, 55-ročný hudobník tiež zahalený do francúzskej vlajky zaspieval úryvok z piesne Ne me quitte pas (v preklade Neopúšťaj ma, pozn. SITA) belgického šansónového speváka Jacquesa Brela.

"Sme s rodinami tých, ktorých zabili v Paríži. Sme s rodinami tých, ktorých zabili v San Bernardine. Všetci sme Parížania," povedal počas vystúpenia v parížskej AccorHotels Arene 55-ročný rodák z Dublinu. Počas spomienky na veľkej obrazovke premietali vo francúzskych farbách mená 130-tich parížskych obetí z 13. novembra.

Člen írskej štvorice zodpovednej za skladby One či With Or Without You si obete teroristických útokov vo Francúzsku uctil aj tým, že na ich počesť zložil pieseň Streets of Surrender. Jej interpretom by mal byť taliansky spevák Zucchero. O informáciu a text novinky sa Bono podelil v rozhovore pre televíziu CNN.

Pred koncertom sa objavili aj informácie, že by mali U2 vystúpiť spolu s americkou rockovou formáciou Eagles of Death Metal, ktorá hrala v parížskom Bataclane, keď naň zaútočili teroristi. To však popreli.


Zdroj: SITA (BBC.com, AP)
Foto: AP Photo / Thibault Camus

Súvisiaci interpreti: Eagles Of Death Metal, U2