Aktuálny ročník SuperStar má svoju víťazku, ktorou sa stala Slovenka Emma Drobná. Mladá speváčka bola od začiatku súťaže obľúbenkyňou Paľa Haberu a ako sa včera krátko pred polnocou ukázalo tak aj hlasujúcich divákov. "Ďakujem veľmi pekne všetkým, ktorí ma podporili," boli prvé slová čerstvej SuperStar krátko po vyhlásení výsledkov.

Rodáčka z Nového Mesta nad Váhom sa tak stala už v poradí štvrtou Československou SuperStar. Zaradila sa za Martina Chodúra, Lukáša Adamca a Sabinu Křovákovú, čo pôsobí, akoby v súťaži platilo nepísané pravidlo striedania víťazov podľa národnosti a dodržanie rovnováhy medzi pohlaviami. Jej víťazstvo ani nemožno označiť za šokujúco prekvapivé. 

Už od kastingu patrila Emma k výrazným zjavom tohto ročníka. Zaujala nielen prirodzenou, nikoho nekopírujúcou interpretáciou jednotlivých skladieb, ale aj tvárou bábiky, ktorá sa tiež určite podpísala pod značnú dávku sympatií.



A práve sympatie boli v absolútnom finále zrejme najrozhodujúcejším ukazovateľom pre hlasujúcich divákov. Spevácke výkony trojice finalistov boli natoľko vyrovnané, že na základe nich by sa už rozhodovalo veľmi ťažko. Ani porotcovia sa nehrnuli do veľkých hodnotení, vo svojich verbálnych prejavoch po jednotlivých vystúpeniach sa venovali skôr všeobecným povzbudivým a sumarizujúcim hodnoteniam s tými najlepšími prianiami do budúcnosti, nech už išlo o ktoréhokoľvek finalistu.

Každý zo superfinalistov mal pripravené tri piesne. Prvé kolo bolo venované vianočným songom, druhú pieseň im vyberali televízni diváci a v treťom songu sa už iba Emma Drobná a Štěpán Urban vrátili k svojmu najlepšiemu výkonu z celej súťaže. Tretiu skladbu si už nezaspieval Pavol Kovaliček, ktorý sa stal bronzovou SuperStar, čo znamená, že sa nedostal do absolútne záverečného "súboja", v ktorom o titul víťaza bojovali najlepší dvaja - Emma a Štěpán.

Posledné vystúpenia absolútnej víťazky

Veľké Superfinále otvorila práve Emma vianočným hitom Mariah Carey All I Want For Christmas Is You, v ktorého závere už trochu nevládala s dychom, čo mohlo byť do istej miery spôsobené aj celkovým pódiovým prevedením, no ako som už spomínala, počas priameho prenosu už mali hlasujúci diváci aj tak vo svojich preferenciách jasno a takáto drobná chybička krásy sa už dá vo finále bez problémov prehliadnuť.

Druhou Emminou skladbou večera bol song Britney Spears Toxic, v ktorom speváčka potvrdila kvality svojej originálnosti pri interpretácii známych hitov. Tu už sa porotcovia nezdržali hodnotení a zhodli sa na tom, že takáto poloha Emme sedí. Absolútne poslednou speváčkinou skladbou v rámci súťaže bol song Fix You od formácie Coldplay, ktorý len utvrdil, že patrí naozaj k tomu najlepšiemu, čo mladá Slovenka v priebehu celej súťaže predviedla. Dala tým svojmu hudobnému pôsobeniu v obľúbenej šou záverečnú bodku.

Takto Emma spievala Fix You v novembri vo 4. finálovom kole:


Dostal divokú kartu a bojoval o absolútne víťazstvo

Zaujímavým momentom je umiestnenie Štěpána Urbana na druhom miesto tohto ročníka SuperStar. V jednom z kôl totiž nedosal dostatok hlasov a zo súťaže vypadol. Nebyť divokej karty, už by patril k tým možno takmer zabudnutým súťažiacim tohto ročníka. On sa však druhej šance chopil ako sa patrí a prespieval sa takmer k absolútnemu víťazstvu.

V rámci prvého kola Superfinále, ktoré bolo venované vianočným hitom, zaspieval vkusne a s pokorou silnú skladbu Václava Neckářa Pulnoční. Diváci mu vybrali ako druhú súťažnú pieseň večera song Dancing in the Dark Bruce Springsteena. A Štěpánovou poslednou piesňou v súťaži bola pieseň Angie od Rolling Stones, ktorou už raz zabodoval. Habera ho označil za jedného z najtalentovanejších ľudí, akých v poslednej dobe stretol. Odporučil mu obklopiť sa dávkou trpezlivosti a cieľavedomosti bez ohľadu na definitívne výsledky.

Pripomeňte si niektoré ďalšie vystúpenia sympatickej víťazky:

Love the Way You Lie (Rihanna)



Čerešne (autor: Jaro Filip; najznámejšie interpretácie: Zuzana Kronerová, Hana Hegerová)



Elton John - Your Song



Pokoj v duši (Jana Kirschner)



Habits (Tove Lo)



Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra