Slovenská speváčka a skladateľka Ivana Mer pokrstí v piatok 9. decembra debutovú štúdiovku Early Works. Nahrávku, ktorú vydala ešte vo februári, uvedie do života v rámci vystúpenia v relácii Folkforum Live vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Na albume Early Works znie okrem mladej speváčky Ivany Mer aj komorný zvuk upraveného piana Oskara Rózsu, ktorý sa na viacerých skladbách albumu podieľal nielen hudobne, ale aj producentsky. Súčasťou nahrávky je napríklad singel Mereus, ktorý interpretka nahrala v spolupráci s francúzskym producentom Anacoleom Daalderopom.

Okrem rodáčky z Banskej Bystrice sa na koncerte v Slovenskom rozhlase predstaví aj speváčka a skladateľka Katarína Máliková, ktorá nedávno vydala skvelý debut Pustvopol. Vstup na koncert, ktorý je súčasťou série Vianočné koncerty s RTVS, bude voľný. 

Vypočujte si album Early Works na Deezeri:



Tvorba Ivany Mer je typická miešaním prvkov vokálneho a inštrumentálneho prevedenia so zvukmi prírody, perkusiami či ambientnou elektronikou. Počas kariéry sa jej podarilo spolupracovať so zahraničnými umelcami a hudobníkmi, vrátane hráčov na hang, harfu či kašmírsky nástroj santoor, zvuky ktorých jej pomohli vyformovať jej vlastný prejav.

Na konte má tiež spoluprácu na skladbe Ibiza českej kapely Voila!, v ktorej pôsobí slovenská speváčka Zdenka Trvalcová. Okrem toho spolupracovala s Janou Kirschner či zahraničnými producentmi vrátane spomínaného Daalderopa. 

Zdroj: SITA
Foto: Jakub Budaj