Svetovo najrozšírenejší formát televíznej speváckej šou, ktorý je u nás známy ako SuperStar, v USA funguje pod názvom American Idol už od roku 2002. Čo na tom, že na väčšinu víťazov si dnes málokto spomenie, aktuálne sa rozbehla už jeho pätnásta sezóna. Podľa tvorcov však bude posledná a hneď prvé kastingové kolo potrdilo, že snaha zaujať je dotiahnutá do krajnosti.

Po stredajšom odvysielaní prvého dielu finálnej série American Idol si pozornosť médií vyslúžili najmä manželia Jordan (muž) a Alex (žena) Sasserovci, ktorí sa rozhodli pred porotu predstúpiť spolu so svojou niekoľkomesačnou dcérkou. Napriek počiatočnej zdanlivej idylke spievajúcej a usmievavej mladej rodiny však ku kastingu pristúpili prekvapujúco kompetitívne.

"Ja som tá lepšia speváčka. Nehovorte mu, že som to povedala, lebo on si naozaj myslí, že je lepší... Nikdy sme nemali príležitosť si naozaj zasúťažiť. Takže teraz to berieme tak, že: 'Je to tu! Pôjdeš dole'," povedala Alex. "Môže byť len jeden víťaz American Idol, takže je tu súťaživosť medzi mojou ženou a mnou. A je to zvláštne napätie, lebo ju podporujem a držím jej palce, aby to dala najlepšie, ako vie, ale myslím, že ja to viem lepšie," kontroval jej manžel, ktorý svojím vystúpením ukázal, že v kategórii ženského spevu má skutočne navrch.

Alex a Jordan Sasserovci s dcérkou Zdroj: Youtube

Ak malo ísť o skutočnú súťaživosť, rozhodnutie prísť do kastingovej miestnosti spoločne aj s bábätkom nebolo práve najvhodnejšie, zrejme išlo o pokus zapôsobiť na porotu na čele s Jennifer Lopez. Kým totiž Alex spievala a hrala na ružovom ukulele, Jordan sa pohupkával s dcérkou pár metrov od nej. Porotca Harry Connick Jr. neskôr povedal, že to "veľmi odvádzalo pozornosť". V každom prípade jej po nevýraznom a nezaujímavom prevedení skladby Count On Me od Bruna Marsa ďalšiu šancu nedali, kým Jordan po emotívnom a presvedčivom výkone s piesňou It's All Coming Back to Me Now od Celine Dion jednoznačne postúpil.

Jeho radosť však mohla byť len polovičná, keďže Alex, namiesto toho, aby sa tešila s ním, trúchlila nad vlastným neúspechom. Dokonca manžela po odchode z miestnosti pred rodinou a priateľmi nepriamo označila za vinníka narážajúc na porotcovo vyjadrenie o odvádzaní pozornosti slovami "Jordan tam s ňou tancoval". Snáď jej po pozretí videa došlo, že jeho výkon bol skutočne lepší a kolotoč krátkodobej slávy im nerozbije vzťah.


Pár dní pred odvysielaním prvých kastingov 15. série tvorcovia spevácku šou propagovali videom, v ktorom sa pred porotu postavil aj Kanye West. Promo video kopíruje skutočné kastingy, nechýba ani prestrih do zákulisia na raperovu podporujúcu manželku Kim Kardashian. Porota však svoju rolu odflákla, keď sa po zarapovaní časti skladby Gold Digger zdržala hodnotenia (Habera by mu dal!) a Kanye rovno obdržal svoj lístok postupujúceho. Viac ako v tomto videu sa snáď na verejnosti nikdy neusmieval.


Text: Hudba.sk (zdroj: Huffingtonpost.com, Cnn.com)
Foto: Youtube