Veľmi úspešný a pracovne náročný rok 2016 si pre Mira Žbirku pripravil na konci decembra nemilé prekvapenie. Zápal pľúc ho potrápil a dostal až do starostlivosti odborníkov v nemocnici.

Vďaka lekárom je už z najhoršieho vonku a momentálne absolvuje rekonvalescenciu, ktorej časť trávi teraz na čerstvom vzduchu v Tatrách. Stále však intenzívne myslí aj na fanúšikov.

"Chcem poďakovať za silnú podporu všetkým, ktorí na mňa počas choroby mysleli, posielali energiu a priali mi skoré uzdravenie. Veľmi mi to pomáhalo. Pracujem na tom. Zároveň na radu lekárov poctivo odpočívam a mám dosť času rozmýšľať o tom, ako by som to mohol fanúšikom vrátiť a čo všetko by som v roku 2017 mohol urobiť. A ako sa poznám, bude toho asi zase dosť," hovorí s úsmevom Miro Žbirka.

Jeho prvým prezradeným plánom na tento rok je Vianočné Symphonic Tour 2017, ktoré prebehne v troch českých mestách a v Bratislave v prvej polovici decembra. "Po čase sa rád vrátim ku koncertom so symfoňákom. Už mi to tak trochu chýbalo... a premýšľam aj o hosťoch, ktorých by ste možno nečakali," poodhalil 64-ročný spevák, ktorý sa zatiaľ do dôchodku rozhodne nechystá.

Rozhovor: Miro Žbirka prežil rok splnených snov, stále má však ďalšie plány

Termíny ohlásených koncertov Mira Žbirku:

9. 12. - Brno, DRFG Aréna
11. 12. - Plzeň, Home monitoring Aréna
13. 12. - Bratislava, Zimný štadión O. Nepelu 
15. 12. - Pardubice, Tipsport Aréna

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér speváka Rado Mešša. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.zbirka.czwww.facebook.com/MiroZbirka.

Foto: archív Mira Žbirku

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka