Hity Karla Gotta prepojené s originálnym príbehom Sagvana Tofiho - to je najočakávanejší muzikálový titul tohto roka pod názvom Čas ruží. Marcovú pražskú premiéru bude na jeseň nasledovať slovenská - 24. novembra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Osem rokov príprav a napočúvaných viac ako dvetisíc skladieb - aj to bola príprava Sagvana Tofiho na tvorbu muzikálu Čas růží, ktorý má byť poctou maestrovi Gottovi. "Keď som to mal už pripravené, požiadal som svojho priateľa, producenta Oldřicha Lichtenberga o pomoc s realizáciou. Spoločne sme oslovili Karla Gotta. Následná prezentácia diela Karlovi Gottovi bola asi najťažšia a najzložitejšia úloha, akú som kedy mal, mal som strašnú trému... Obrovská úľava prišla až s Karlovou reakciou, ktorý s realizáciou nadšene súhlasil," takto spomínal na začiatky muzikálu Sagvan Tofi na úvodnej tlačovej konferencii k muzikálu minulý rok.  

Dnes už skúšky prebiehajú v plnom prúde, pretože pražská marcová premiéra sa nezadržateľne blíži. A aj napriek tomu, že Karel Gott v muzikáli priamo neúčinkuje, na všetko podstatné dohliada. V tejto svojej novej úlohe sa podľa vlastných slov doslova našiel: "V muzikáli som novicom, ale je to výzva sa niečo nové naučiť, zažiť, odovzdať... Svoju úlohu umeleckého supervízora chcem plniť so všetkým, čo k tomu patrí. Dokonca pre muzikál maľujem obraz tajomnej dievčiny, ktorý bude dôležitou súčaťou príbehu," povedal.  

Viac zatiaľ neprezradili ani tvorcovia, iba avizujú odhalenie tajomného príbehu starého obrazu, ktorý v sebe ukrýva osud jednej veľkej celoživotnej lásky. Ale už podľa prvých skúšok je jasné, že Čas růží divákov dojme aj pobaví. V muzikáli odznejú Gottove hity ako Když jsem já byl tenkrát kluk, Přijela pouť, Jen se hádej, Svět má ty chvíle rád, Korunou si hodím, Je jaká je, Když muž se ženou snídá a mnoho ďalších. Ožijú v muzikálových aranžmánoch a speváckom podaní hercov a spevákov, ktorí k spevákovým hitom pristúpia s rešpektom, aký si zaslúžia.  

Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť vychutnať si najočákavanejší titul českej muzikálovej scény v roku 2017 exkluzívne s orchestrom. Slovenská premiéra sa uskutoční na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave 24. novembra.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

muzikál Čas ruží mieri na Slovensko Zdroj: PR

Redakciu Hudba.sk informoval Ján Kakaščík, PR manažér muzikálu.  

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Karel Gott