Britská kapela Coldplay zverejnila videoklip k piesni Magic z očakávaného albumu Ghost Stories. V čierno-bielej novinke, ktorá je natočená ako nemý film, si okrem lídra kapely Chrisa Martina zahrala aj pôvabná čínska herečka Ziyi Zhang, známa z filmov ako Tiger a drak, Hrdina, Klan lietajúcich dýk, Gejša alebo 2046.

O réžiu videa plného ilúzií, cirkusu a mágie sa postaral Švéd Jonas Åkerlund, ktorý má na konte videoklipy pre Madonnu, Robbieho Williamsa, Blondie, Rammstein, Roxette, The Rolling Stones, U2 či Beyoncé. Vo videoklipe Magic vytvoril fantastický mikrosvet so silnou filmovou atmosférou.

videoklip Magic Zdroj: Youtube

Spevák Chris Martin si v krátkom filme zahral asistenta krásnej iluzionistky Cecile (Ziyi Zhang), s ktorou vystupuje v cirkuse na okraji veľkomesta a je do nej platonicky zamilovaný. Jej manželom (a Chrisovým šéfom) je však slávny mág Claude, ktorý prepadol alkoholu a ku svojej žene sa správa despoticky. Ako sa to celé skončí, sa dozviete v klipe.

Pieseň Magic je prvým singlom z očakávaného albumu Ghost Stories, ktorý kapela plánuje vydať 16. mája. Coldplay svoju novinku nahrali v tichosti minulý rok a pred mesiacom v priebehu necelého týždňa ponúkli hneď dve ochutnávky - pár dní pred pilotným singlom prekvapili nečakane ambientnou piesňou Midnight, ktorá naznačila nové smerovanie kapely. Známy je už aj kompletný tracklist albumu, viac info TU.


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, Nme.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Coldplay