V máji sa pod hlavičkou Hudba mesta budú konať dva koncerty v bratislavskom KC Dunaj. V sobotu 11. mája sa predstaví legenda alternatívnej scény na Slovensku aj v Čechách, kapela Tornádo Lue, o týždeň nato zahrajú v počas jedného večera dokonca tri kapely - La3no Cubano, Walter Schnitzelsson a Funny Faces.

Bratislavská formácia Tornádo Lue si od svojho vzniku (1989) získavala publikum vďaka originálnemu hudobnému prevedeniu a netradičnému použitiu českého jazyka. Typický charakteristický zvuk kombinujúci šansón a punk je v súčasnosti orientovaný najmä na svojské poňatie šansónu, vypadli niektoré hudobné nástroje, avšak poetické texty zostali. Túto zaujímavú kombináciu ponúkne bratislavská formácia svojím fanúšikom už v piatok 11.5. o deviatej hodine večer.

Svoj návrat na hudobnú scénu odštartovalo Tornádo Lue minulý rok sieťou koncertov a následným vydaním albumu, ktorého nahrávanie prebiehalo naživo počas troch klubových koncertov za účasti sediaceho publika. Navyše, každý kto sa nechal odfotografovať, je uvedený na booklete. Album je špecifickým „the best of“, ktoré obsahuje aj tri nové skladby.

Počas svojej viac ako dvadsaťročnej histórie vydala skupina spolu štyri albumy: Tornado Lue (1992), Vlky (1996), Nebeski Jazdci (2004) a spomínaný Live-NuSpirit (2012). Niektoré ich skladby sa objavili aj na striebornom plátne - Prokletí, Cesta Domů a Jak to doopravdy bylo.


Sériu pravidelných koncertov v bratislavskom KC Dunaj obohatí 18.5. aj kapela La3no Cubano. Publiku ponúkne radosť z hudby, tanečné rytmy a veselé piesne v rytmoch z celého sveta. Zostavu doplní aj mladé trio z Bratislavy, Walter Schnitzelsson, ktoré si svojou rock´n´rollovou  tvorbou vyslúžilo aj nomináciu v kategórii Nováčik roka na Radio_Head Awards. Zahanbiť sa isto nenechá ani štvorica Funny Faces z Piešťan, ktorá má na konte dve EP a momentálne pripravuje debutový album. 

Zdroj: Zuzana Hrdličková, Kulturmarket
Foto: Daša Šimeková

Súvisiaci interpreti: La3no Cubano, Tornádo Lue