Slovenský spevák Tomáš Bezdeda si občas zaspomína na svoje účinkovanie v prvej sérii Slovensko hľadá SuperStar. V rozhovore pre agentúru SITA však prezradil, že ďalšie série už nesledoval, pretože mu to vždy pripomenulo stres, ktorý v súťaži prežíval.

"My sme vlastne takí veteráni, čo to tu na Slovensku otestovali, započali a rozvinuli. Bola to vtedy naozaj obrovská mánia. Teraz sa to trochu vytráca, tých projektov je už veľmi veľa, no prvá je vždy prvá," povedal 29-ročný spevák. Účinkujúci v ďalších ročníkoch to mali podľa neho o poznanie ľahšie. "Teraz tí ľudia vedia, do čoho idú, už ich nič neprekvapí. My sme vôbec nevedeli, čo nás čaká. Šli sme z kastingu do kastingu, z kola do kola a nemali sme to predtým kde vidieť, nebolo to také, ako teraz," poznamenal.

Prvou SuperStar podľa neho ľudia skutočne žili. "Či to boli vysokoškoláci, mladí, starí, všetci tým žili. Ešte dnes stretávam 23-ročné baby, ktoré mi hovoria, že som bol pre nich v detstve neviem čím. Vtedy mali tak dvanásť. Je to také milé to počuť, veľmi to poteší,“ priznal Bezdeda.

Rodák zo Žiliny tiež prezradil, že pred SuperStar nikdy ako hudobník profesionálne nevystupoval. "Ja som to nikdy predtým profesionálne nerobil, len som hral na gitare a spieval som, ale prvoradé bolo v našej rodine vždy štúdium. Na strednej ma potom raz počuli spievať a spolužiak ma nakoniec prihlásil do SuperStar. Ani som netušil ako, zrazu som sa dostal do finále. Vtedy som to ale nejako nevnímal, absolútne som si neuvedomoval, čo sa deje a veľmi som to neriešil, proste som prišiel, zaspieval som a buď to vyjde alebo to nevyjde. A ono to vyšlo," zasmial sa.

Stres začal pociťovať až v ďalších kolách. "Po skončení nášho ročníka som SuperStar už veľmi nesledoval. Mal som totiž traumu z tej znelky. Keď som ju počul, vždy som to vnímal cez takú zodpovednosť a hneď na mňa doľahol stres a všelijaké spomienky, takže som to radšej vždy vypínal. Bolo to psychicky veľmi náročné," podotkol.

Zdroj: SITA
Foto: Ivan Kelement

Súvisiaci interpreti: Tomáš Bezdeda