Najnovší videoklip austrálskej speváčky a skladateľky Sie Furler atmosférou a použitými kulisami spočiatku až príliš pripomína jej najväčší sólový hit Chandelier z roku 2014. Jej tanečná múza, čoskoro 14-ročná Maddie Ziegler, však vymenila bielu parochňu za čiernu a v priestoroch opusteného domu netancuje sama.

Spolu s ňou je v klipe k novinke The Greatest 49 detí, teda toľko isto ako obetí júnového masakra v gej klube Pulse v Orlande. Okrem počtu účinkujúcich na brutálny masový útok 29-ročného Omara Mateena odkazuje aj záver klipu, v ktorom tancujúce deti popadajú na zem v miestnosti pripomínajúcej klubové priestory. Vedľa nich sa na zemi pohybujú "disco gule" a v pozadí vidieť stenu s dierami ako po výstreloch.

Maddie Ziegler, ktorá je dvornou tanečnicou speváčky už od spomínaného klipu Chandelier (neskôr účinkovala aj vo videách k singlom Elastic Heart, Big Girls Cry a Cheap Thrills), si pritom hneď na začiatku nového vizuálu pomaľuje tvár dúhovými farbami. Odkaz na Orlando je teda viac než jasný, hoci samotná Sia ani režisér David Askill to nepotvrdili.


Hosťom nečakaného singla, ktorý nie je súčasťou Siinho ostatného albumu This Is Acting (2016), je americký raper Kendrick Lamar, videoklipová verzia je však o jeho rapový part ochudobnená. Plnú verziu skladby si môžete vypočuť na streamingových službách, napríklad na Deezeri.

Prečítajte si: Ľadová kráľovná Szigetu: Sia dala fanúšikom nedokonalú ilúziu dokonalej šou

Text: Hudba.sk, pm
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Sia