Už 17. októbra vyrazí Adam Ďurica na svoje dlho avizované turné. Ešte predtým však pripravil pre niekoľko vyvolených fanúšikov a pre zástupcov médií generálku v Siladiciach. Približne stovka ľudí tak mohla vidieť, ako budú nastávajúce koncerty vyzerať a Hudba.sk bola medzi nimi.

Má na konte hity, ktoré neúnavne rotujú v rádiách, do sveta vypúšťa zaujímavé videá a predajnosť jeho albumu stúpa. Teraz čaká Adama Ďuricu azda tá najťažšia časť – ukázať, či v ňom tkvie aj koncertný profesionál, ktorý utiahne zhruba poldruha hodinové vystúpenie na svojom veľkom samostatnom turné. Generálka pred oficiálnym spustením šnúry, ktorá sa konala v utorok v kultúrnom dome v Siladiciach, ukázala, že na to má. 


Svoju šou pripravoval Adam niekoľko mesiacov a najmä po živej hudobnej stránke to bolo cítiť. Hoci ho ľudia spoznali najmä cez piesne Neľutujem Mandolína, program nebol len o čakaní na hity. Naživo zaujali aj zvyšné piesne zo spevákovho tretieho albumu, ktorý prakticky zaznel celý. "Samozrejme, táto generálka bola na to, aby sme zistili či máme dobre vystavaný playlist, či každá pesnička zaznie v správnom čase, či máme dobré a rytmické svetlá, či netreba ešte niečo urobiť so zvukom a hlavne, či dokáže naša show strhnúť diváka," vysvetlil Adam.

Čo je skutočne nutné pochváliť, je práve spomínaný playlist a celková dramaturgia koncertu. Do programu boli na správnych miestach zaradené aj kúsky zo staršej Adamovej tvorby a takisto spoločné hranie s hostkou Zuzanou Smatanovou. Očakávanou čerešničkou na torte bol už len suverénny spevácky prejav a nenútené vystupovanie na pódiu.

Adam Ďurica - generálka Mandolina Tour - Siladice Zdroj: Martin FerenčíkViac fotiek z generálky Adama Ďuricu

Jediné, čo možno neoficiálnemu začiatku turné vytknúť, je nedotiahnutá práca so svetlami, ktoré by v opačnom prípade mohli príjemnú atmosféru ešte viac podtrhnúť, či niektoré zbytočné pohyby technikov a asistentov na pódiu. Samotný Adam s našimi rezervami súhlasil: "Tie prestavby ešte zrýchlime a asi na tri – štyri pesničky prerobíme svetlá. Inak som s generálkovým večerom naozaj spokojný. Celý koncert nám nahrával kameraman a hneď ráno som si ho pozrel, aby som videl celú show z pozície divákov, pretože mojím cieľom je ponúknuť im kvalitný koncert a show, po ktorej budú domov odchádzať s veľkým zážitkom."

V každom prípade sa majú návštevníci turné na čo tešiť. Obľúbený hudobník je v silnej koncertnej forme a so základňou fanúšikov, ktorú v súčasnosti má, je už skrátka vopred odsúdený na úspech. Dokazuje to aj fakt, že viaceré z koncertov sú už teraz vypredané a pre veľký záujem bude turné pokračovať aj vo februári 2016 v ďalších piatich mestách.

Podrobnosti o turné a vstupenky:  Predpredaj.sk

Text: Michaela Žureková
Foto: Martin Ferenčík

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica