Už v utorok 13. októbra začína spoločné turné skupín Puding pani Elvisovej a Billy Barman v deviatich slovenských mestách. Prvou zastávkou Ľudovít Tour bude trnavský Art Klub. V našej súťaži o 10 x 2 voľné vstupy potešíme fanúšikov z každej zastávky turné, v hlavnom meste dokonca dvakrát.

Obe kapely idú na turné v rovnocennej úlohe headlinera a museli sa dohodnúť, v akom poradí budú vlastne na koncertoch hrať. "Na spoločnej skúške sme vymysleli, že sa budeme striedať, v štyroch mestách začneme my, a v ďalších štyroch zasa Billy Barman. Čo sa týka posledného bratislavského koncertu, tam bude hrať druhý ten, kto si to počas turné viac zaslúži. Neviem ešte, ako to vyhodnotíme, ale určite nás to bude motivovať hrať všade na 110%," prezradil o priebehu príprav Pino z PPE.

Pudingáči majú pre fanúšikov pripravenú zbesilú šou zloženú z osvedčených koncertných skladieb a nových pesničiek z aktuálneho albumu Tektonická platňa. Ten zároveň práve v deň prvého koncertu (13.10.) vychádza aj na vinyle, a tak v Trnave nebude chýbať krst a slávnostné uvedenie platne do života.

Billy Barman pripravili pre toto turné nový setlist. Okrem skladieb zo zatiaľ posledného albumu Modrý jazyk a starších hitoviek zahrajú aj dve nové pesničky z pripravovaného albumu. Jednu z nich kapela v priebehu turné zverejní ako nový singel a odpremiéruje ju spolu s videoklipom na webe. Pre barmanov to zároveň bude prvá šnúra s novým bubeníkom Matejom Rumanom.

Koncerty bude uzatvárať afterparty, počas ktorej budú vyberať hudbu členovia oboch kapiel a v niektorých mestách zahrá svoj DJ set Vili:am z PPE. Členovia oboch skupín sľubujú aj ďalšie netradičné zážitky, ako je čítanie úryvkov z diel Ľudovíta Štúra, recitovanie jeho poézie a vzájomné hosťovanie na pódiu počas koncertov.

SÚŤAŽ: Hrajte o 10 x 2 voľných vstupov na našom Facebooku!

Termíny a miesta Ľudovít Tour:

13. 10. - Trnava, Art Klub 

16. 10. - Martin, Mestská scéna 
17. 10. - Púchov, Queens pub 
22. 10. - Banská Bystrica, Záhrada 
23. 10. - Prešov, Wave club 
24. 10. - Košice, Tabačka 
30. 10. - Trenčín, Klub Lúč 
31. 10. - Hruštín, Dom kultúry 
4. 11. - Bratislava, MMC

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Jozef Vrábel z kapely Billy Barman. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach kapiel www.facebook.com/PudingPaniElvisovej a www.facebook.com/billybarman.sk.

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Puding Pani Elvisovej