Je to už dlhých osem rokov, čo L.U.Z.A. vydala svoj zatiaľ jediný album 3mená4písmená. Čakanie na jeho nasledovníka by sa však malo skončiť už budúci mesiac, keď táto petržalská formácia plánuje vypustiť novinku Legenda. Nový album okrem toho ohlásil aj ďalší petržalský reprezentant - Momo.

Ako bolo spomenuté už v úvode, druhá štúdiovka skupiny L.U.Z.A. dostala názov Legenda. Čistychov, Slipo a Hajtkovič zatiaľ z novinky predstavili skladbu Predstav si, že.., pričom prisľúbili, že ešte tento mesiac predstavia aj ďalší singel Priamo z Petržalky 2, a to rovno s videom.

L.U.Z.A. - Predstav si, že...

Momo patrí dlhodobo k najaktívnejším domácim interpretom, čo dokazuje najnovšie tým, že plánuje v tomto roku vydať už druhý album. Ten sa bude volať Heroín a doraziť by mal buď v novembri alebo decembri. Ochutnávkou z neho je skladba Nová éra v produkcii Abeho, ktorá dorazila hneď aj s klipom.

Momo - Nová éra

Minulý týždeň sme písali, že Run The Jewels ponúkli zdarma na stiahnutie svoj remixový projekt Meow The Jewels. O niekoľko dní na to predstavili k nemu aj vtipné video, ktoré vzniklo k tracku Oh My Darling, Don't Meow. A aby toho nebolo málo, následne zverejnili aj novú skladbu Rubble Kings Theme (Dynamite), ktorú nahrali pre dokument Rubble Kings.

Run The Jewels - Oh My Darling, Don't Meow (Just Blaze Remix)

Run The Jewels - Rubble Kings Theme (Dynamite)

Aj tentoraz tu bude mať zastúpenie už zosnulý Sean Price, a to hneď viacnásobne. DJ J Hart totiž predstavil video ku skladbe Barzini, v ktorej sa o rýmy postaral práve Sean ako aj Rim P z Da Villins. Killah Priest zas nahral skladbu Gold Cherubs, v ktorej okrem Seana vzdal hold aj Husseinovi Fatalovi z Outlawz. Ten skonal v júli. A nakoniec tu ešte máme mixtape Ode To Sean Price, ktorý dal dokopy Marvelous Mag. Vypočuť a zakúpiť si ho môžete TU.

DJ J Hart feat. Sean Price & Rim P - Barzini

Killah Priest feat. Dean Anthoni- Gold Cherubs (Hussein Fatal/Sean Price Tribute)

PRhyme v zložení Royce Da 5'9" a DJ Premier nahrali tento rok spolu s Logicom skladbu Mode, ktorú ste mohli počuť na soundtracku snímky Bojovník. Teraz však vypustili dlhšiu, až sedemminútovú verziu tohto tracku, ktorý sa bude nachádzať na deluxe verzii vlaňajšieho eponymného debutu PRhyme. Okrem toho zverejnili aj lyric video k tracku Microphone Preem, v ktorom hosťujú zvyšní členovia Slaughterhouse - Kxng Crooked, Joell Ortiz a Joe Budden.

PRhyme feat. Logic - Mode (Extended Beast Version)

PRhyme feat. Kxng Crooked, Joell Ortiz & Joe Budden - Microphone Preem (Lyric Video)

Takmer sedemminútovú skladbu si pre nás pripravil aj pred chvíľou spomínaný Joe Budden. Novinka sa volá Playing Our Part a ide o ďalšiu ukážku z novej sólovky All Love Lost, ktorá dorazí už o týždeň.

Joe Budden - Playing Our Part

Aktívny je tiež ďalší Joey, konkrétne Joey Bada$$. Od neho sme sa za uplynulých sedem dní dočkali hneď dvoch nových skladieb. Prvou z nich je Aim High, ktorú produkovali Harry Fraud a The Alchemist. Druhou zas zaujímavá spolupráca s anglickou rockovou kapelou Glass Animals, s ktorou spáchal track Lose Control.

Joey Bada$$ - Aim High

Glass Animals & Joey Bada$$ - Lose Control

KiD CuDi plánuje ešte do konca roka stihnúť vydať nový album Speedin' Bullet To Heaven. Presný termín zatiaľ nepoznáme, od minulého piatka sú však vonku ďalšie dve ukážky v podobe trackov Wedding Tux a Judgemental Cunt. Tie sú zároveň ďalšími dôkazmi, že Cudderovu tvorbu už len ťažko možno zaradiť k hip-hopu.

KiD CuDi - Wedding Tux

KiD CuDi - Judgemental Cunt

Minule sme si predstavili Termanologyho nový singel Grade A v produkcii 9th Wondera, ktorý nájdete na EP s názvom Term Brady. To vyjde už v piatok, no už teraz si môžete pozrieť video k spomínanej skladbe.

Termanology - Grade A

Nové video má aj Mac Miller. Vizuálu sa tentoraz dočkala skladba Clubhouse, ktorá pochádza z jeho čerstvej štúdiovky GO:OD AM.

Mac Miller - Clubhouse

Fashawn zas predstavil najnovší klip k výbornému a stále aktuálnemu albumu The Ecology. Ide o animovaný vizuál k tracku Confess.

Fashawn - Confess

Zaujímavú spoluprácu si pre nás pripravili aj Freddie Gibbs a producent Ski Beatz. Tí spolu spáchali skladbu The World Is My Ashtray, ktorú však nahrali už pred niekoľkými rokmi, no až teraz uzrela svetlo sveta.

Freddie Gibbs & Ski Beatz - The World Is My Ashtray

Chris Rivers stále neprezradil termín vydania svojej debutovej štúdiovky Medicated Consumption, no už štvrtý týždeň po sebe z nej predstavil nový singel. Najnovšie sa von dostala vec Riding With My G's, v ktorej mu asistuje Jarren Benton.

Chris Rivers feat. Jarren Benton - Riding With My G's

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/3mena4pismena

Súvisiaci interpreti: Luza, Momo