Na Slovensku sa asi nikdy nedočkáme situácie, že sa koncert vypredá za niekoľko minút alebo hodín, no v minulosti sa už v Bratislave konali skutočné megakoncerty, ktoré navštívilo viac než 30 000 ľudí. To je na päťmiliónovú krajinu (resp. polmiliónové mesto) úctyhodné číslo. V oboch prípadoch išlo o tú istú kapelu - Depeche Mode.

Po rokoch 2006 a 2009 sa legendárna britská kapela 25. mája 2013 po tretíkrát vráti na štadión Interu. Na rozdiel od iných kapiel svetového formátu, ktoré na Slovensku vystupujú len sporadicky, Depeche Mode už na treťom turné po sebe nevynechávajú Bratislavu. Nemožno sa čudovať, veď na oboch predchádzajúcich koncertoch si ich prišlo pozrieť viac než 30-tisíc ľudí. Podarí sa im bratislavský štadión s najväčšou kapacitou zaplniť aj do tretice?

Priebežné čísla po 10 dňoch od oficiálneho spustenia predpredaja (29.10.) naznačujú, že áno. Ak by sa vstupenky predávali rovnakým tempom ako doteraz, bol by koncert vypredaný už na konci roka. Predvianočná nákupná horúčka môže ešte prekvapiť.

Najväčší záujem je o lístky na státie pod pódiom v cene 77 eur, z ktorých sa minula už takmer polovica z celkového počtu 5 000 kusov. Sú pritom bezmála dvakrát drahšie ako najlacnejšie vstupenky (státie na ploche - 40 eur). Ich cena sa však bude postupne zvyšovať podľa počtu predaných kusov. Z lístkov na sedenie je najväčší záujem o bočné sektory. Z nich sa A22 a B3 už vypredali, A11 a B5 sú tesne pred vypredaním. Ceny lístkov na sedenie sa pohybujú v cenách 60, 70 a 80 eur, v závislosti od sektora.

Viac info a vstupenky:  Predpredaj.sk

Otvárací koncert turné v izraelskom Tel Avive (7.5.) bude prvým živým vystúpením Depeche Mode od mimoriadne úspešnej koncertnej šnúry Tour of the Universe 2009/2010, počas ktorej legendárna kapela odohrala 142 koncertov pre 2,5 milióna fanúšikov. V súčasnosti kapela oslavuje viac ako tri dekády účinkovania na hudobnom výslní, počas ktorých predali viac ako 100 miliónov hudobných nosičov.

Na svetové turné v roku 2013 vyrazí skupina pri príležitosti vydania 13. štúdiového albumu. "Sme nadšení z nahrávky, na ktorej sme pracovali. Dúfam, že sa bude páčiť aj vám," povedal 50-ročný Dave Gahan na tlačovej konferencii v Paríži, kde Depeche Mode oficiálne potvrdili svoje veľké budúcoročné plány.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode