Každý týždeň je zverejnených toľko nových videoklipov, že nie je možné písať o každom samostatne. Opäť sme teda pripravili výber klipov od pomerne dobre známych mien. Okrem tých, ktoré sú uvedené v titulku, nájdete v článku aj nové videá od Demi Lovato, Mary J Blige, Jasona Derula a Alberta Hammonda Jr. z The Strokes.

Kanadský spevák Michael Bublé vo štvrtok zverejnil videoklip ku skladbe s názvom You Make Me Feel So Young. Tá je súčasťou jeho aktuálneho albumu To Be Loved, pričom 2. decembra sa dostane do predaja aj ako singel. "Je určite jednou z mojich najradostnejších piesní, aké som nahral," povedal o skladbe 38-ročný Bublé. Samotný videoklip nakrútili počas spevákovho živého vystúpenia v londýnskych Air Studios.


Momentálne najúspešnejšia chlapčenská skupina One Direction potvrdila svoju fanúšikovskú silu s novým klipom, ktorý má za necelých päť dní od zverejnenia vyše 22 miliónov prehratí. Ide o pieseň Story of My Life, ktorá nie je klasickým "boyband songom", ale prekvapujúco vyzretou folk-popovou baladou. Skladba je druhý singlom z očakávaného albumu Midnight Memories, ktorý vyjde 25. novembra. Pilotným singlom albumu sa stala už v lete pieseň Best Song Ever.


Pri popíku ešte ostaneme, pretože nový videoklip zverejnila aj porotkyňa amerického X Factoru Demi Lovato. Pieseň Let It Go je titulnou skladbou soundtracku k novému disneyovskému animáku Frozen, ktorý sa do kín dostane ešte pred Vianocami. Vo videoklipe sa zábery na speváčku prelínajú so scénkami z filmu.


Zimná tematika inšpirovala aj R&B speváčku Mary J Blige, ktorá zverejnila klip k svojmu prevedeniu piesne Have Yourself A Merry Little Christmas. Skladba, ktorú pôvodne spieval Hugh Martin, bude súčasťou jej pripravovaného vianočného albumu A Mary Christmas. Nachádzať sa na ňom bude dohromady 12 piesní a do predaja by sa mal dostať už začiatkom decembra. Na štúdiovke, ktorú produkoval David Foster, budú hosťovať aj Jessie J, Barbra Streisand, Mark Anthony či The Clark Sisters.


Jej kolega, R&B spevák Jason Derulo, na Vianoce ešte nemyslí a v novom klipe oslavuje ženské telá. Skladba s názvom Trumpets je súčasťou spevákovho ostatného albumu Tattoos (2013) a ako singel by sa mala dostať do predaja 23. decembra. V samotnom videu môžu diváci okrem tancujúceho a spievajúceho Derula vidieť tiež trubkárov či polonahé ženy, ktoré spevák obdivuje v spálni alebo v striptízovom klube.


Najvyšší čas presunúť sa do alternatívnejších vôd. Škótsky synthpopový objav Chvrches tento rok debutuje albumom The Bones of What You Believe, ktorý patrí medzi najlepšie hodnotené debuty tohto roka. Z nahrávky už vyšlo viacero singlov a videoklipov, najnovším je neodolateľne chytľavá tanečná hymna Lies. V temnom sci-fi videoklipe sa speváčka Lauren Mayberry oproti predchádzajúcim klipom The Mother We Share a Gun mení z krehkého dievčatka na tajomnú femme fatale. Odporúčame.


Synthpop bol kedysi doménou aj u americkej skupiny MGMT, tie časy sú však už minulosťou. Už na druhom albume Congratulations z roku 2010 sa odklonili od elektroniky a predstavili rockovejší psychedelický sound. V tomto trende pokračujú aj na eponymnej novinke, ktorá vyšla v septembri. V posledný októbrový deň kapela zverejnila videoklip k singlu Alien Days, ktorý vyšiel už na jar. Surreálny klip posúva pieseň na novú úroveň, posúďte sami.

 
Na záver ostávame pri alternatívnom rocku. Americký hudobník Albert Hammond, Jr. nedávno zverejnil videoklip k piesni Carnal Cruise. Tridsaťtriročný gitarista newyorskej formácie The Strokes nakrúcal video v lese. O réžiu sa postaral Laurent Briet, ktorý s hudobníkom už spolupracoval aj na predchádzajúcom klipe ku skladbe St Justice. Obidve piesne pochádzajú z EP s názvom AHJ, ktoré Hammond vydal v októbri. Okrem spomínaných piesní sa na ňom nachádzajú aj skladby Cooker Ship, Strange Tidings a Rude Customer.

Videoklip Carnal Cruise sa dá pozrieť exkluzívne na stránke magazínu Complex.

Text: Hudba.sk (zdroj niektorých správ: SITA - Digitalspy.co.uk, Nme.com)
Foto: Warwick Saint - Michaelbuble.com

Súvisiaci interpreti: Chvrches, Michael Bublé