Legendárna rocková skupina Deep Purple vydáva na začiatku budúceho roka svoj ďalší album. Nasledovať má veľké európske turné, ktorého súčasťou sú aj májové zastávky vo Viedni a v Prahe.

Album s názvom inFinite plánuje skupina Deep Purple vydať 20. januára. Hardrocková legenda, ktorá zásadne ovplyvnila vývoj svetovej hudby, svoje novinky predstaví 17. mája vo viedenskej Stadthalle a 22. mája v pražskej O2 Aréne. Koncerty budú súčasťou turné s názvom The Long Goodbye Tour.

Aktuálni členovia Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse, Ian Paice a Don Airey, sú už ôsmou zostavou kapely, ktorej história sa začala písať na konci 60-tych rokov. Deep Purple vznikli v roku 1968, no v rokoch 1976 až 1984 mali prestávku. Formácia vydala zatiaľ 19 štúdiových albumov, pričom zatiaľ posledný s názvom Now What?! predstavila v roku 2013. Patril medzi najpredávanejšie nahrávky roka a následné turné navštívilo viac ako milión platiacich divákov. 
  
Počas dlhoročnej kariéry vydali Deep Purple množstvo piesní, ktoré sú dnes už považované za rockovú klasiku. Medzi najznámejšie patria Black NightStrange Kind Of WomanHushSmoke On The Water alebo Child In Time. Kultová skupina sa vryla do pamäti aj svojimi koncertami, ktorými si aj po štyroch dekádach existencie dokáže získavať ďalších a ďalších fanúšikov.

 

Zdroj: Live Nation CZ (Petr Novák) + SITA
Foto: Jim Rakete