V pražskom Lucerna Music Bare sa 9. apríla uskutoční koncert legendárnej rockovej formácie Manfred Mann's Earth Band, ktorá naživo predvedie zmes klasického rocku, jazzu a popu.

Hudobná kariéra Manfreda Manna už trvá úctyhodných šesťdesiat rokov. Do Veľkej Británie pricestoval Mann v roku 1961 zo svojej rodnej Južnej Afriky. Rýchlo sa etabloval a začal spolupracovať s Mikeom Huggom, s ktorým spoločne založili Mann-Hugg Blues Brothers. Nejaký čas po tom, čo sa k nim pridal Paul Jones, si zmenili názov na Manfred Mann. V tejto zostave nahrali piesne ako Do Wah Diddy Diddy, Pretty Flamingo či Mighty Quinn, no ich cesty sa v roku 1968 rozdelili.

O rok na to založili Mann a Hugg skupinu Manfred Mann Chapter Three, ktorá však dlho nevydržala. Až v roku 1971 vznikla Earth Band, ktorá si vytvorila svoj vlastný štýl a preslávila sa na koncertoch v Spojených štátoch amerických, Európe a v Austrálii.

Manfred Mann's Earth Band sa aktuálne naplno venuje koncertnej činnosti. Často vystupuje v Nemecku, avšak už onedlho sa zastaví aj v Českej republike. Naposledy sa u našich susedov ukázala minulý rok, keď odohrala vystúpenie v Brne. Teraz sa vydá do Prahy, kde sa 9. apríla predstaví v Lucerna Music Bare. Kapela vystúpi v zložení Manfred Mann (klávesy), Mick Rogers (gitara), Steve Kinch (basgitara), Robert Hart (spev) a Jimmy Copley (bicie).


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Petr Novák z usporiadateľskej agentúry Live Nation.

Súvisiaci interpreti: Manfred Mann