Členovia českej skupiny Lucie sa dohodli s predstaviteľmi Hudobného divadla Karlín v Prahe na realizácii muzikálu zloženého z ich hitov. Predstavenie sa bude volať Lucie s podtitulom Větší než malé množství lásky, čo je názov ich piatej štúdiovky.

Vedenie divadla už vypísalo konkurz na šesť postáv, ktorý sa uskutoční 3. a 4 marca. Predstavenie by malo mať premiéru na jeseň. "Je to ambiciózny projekt, ktorý prekračuje hranice zavedených postupov, pracuje s unikátnymi technológiami, filmovými dokrútkami a predovšetkým s pôvodným príbehom o láske, bolesti a veciach medzi nebom a zemou," povedal o predstavení textár Tomáš Belko z kapely Sto Zvířat.

O réžiu sa postará Petr Novotný, choreografom bude Pavel Strouhal. Hudba sa bude hrať naživo, čiastočne pravdepodobne v pôvodných aranžmánoch. "Keď sa pozriete na rytmickú sekciu nášho orchestra a na Kollerband, tak zistíte, že tam hrajú takmer tí istí ľudia," uviedol riaditeľ karlínskeho divadla Egon Kulhánek. Samotní členovia kapely v muzikáli účinkovať nebudú, na príprave projektu sa však budú aktívne podieľať.

"Kapela si vybrala a schválila libretistu aj libreto. Súčasťou zmluvy je dohoda, že sa môže vyjadrovať ku všetkým dôležitým veciam, od kostýmov a dekorácií, cez podobu reklamy až po obsadenie. Ich vplyv na výsledok bude veľmi aktívny," dodal Kulhánek.

Kapela Lucie pôsobí na scéne od polovice 80. rokov. Na konte má sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Dobrá kočzka která nemlsá (2002). Robert Kodym a P.B.CH. po ohlásení prestávky v roku 2004 pôsobili vo formácii Wanastowi Vjecy, David Koller vystupoval sólovo s kapelou Kollerband a Michal Dvořák pracoval na rôznych hudobných projektoch, od reklamy po klasickú hudbu. Kapela oznámila návrat na scénu vlani v decembri.

Lucie - Chci zas v tobě spát (live)

Zdroj: SITA
Foto: Cenyandel.cz

Súvisiaci interpreti: Lucie