Mladé alternatívne trio z Nitry už viackrát dokázalo, že chce robiť hudbu s vlastným rukopisom, točiť videoklipy v spolupráci s výnimočnými umelcami a jeho ambície sú vyššie než hranie po slovenských kluboch. Pár dní pred vydaním debutu vydáva kapela videosingel, ktorým opäť potvrdzuje svoje kvality.

Fresh Out Of The Bus sú spolu s Frequency výraznými zástupcami novej generácie kapiel, o ktorých sa ešte pred vydaním debutových albumov začalo hovoriť ako o veľkých nádejách slovenskej hudobnej scény smerom do zahraničia. V prípade nitrianskej trojice je dôkazom medzinárodného potenciálu aj nasadenie prvého singla Philistines, Sheep and Squires do rotácií britského rádia BBC Lancashire, či pozvánka na posledný ročník najväčšieho českého rockového festivalu Rock For People.

Nasadenú latku sa teraz hudobníci rozhodli dorovnať druhým singlom s názvom Crooked Ways Of Pros, ktorého atmosféru podčiarkuje sugestívny tanečný videoklip. Jeho réžiu kapela zverila študentom VŠMU, Nickovi Kollárovi a Mariánovi Tesákovi. "Sú to naši kamaráti, takže celý proces ostal 'v rodine'," hovorí frontman kapely, Tomáš Löbb. Výsledkom je umelecký vizuál so silnou atmosférou, ktorého myšlienka vychádza z textu piesne. Popri členoch kapely sa v ňom predstavila členka umeleckého súboru baletu SND, Kristína Luptáková.

"Koncept klipu, rovnako ako aj singla, je založený na dievčati, ktoré zvádza chalanov bez nejakého hlbšieho cieľu. Zvádza prosto len preto, pretože ju to baví," hovorí so smiechom jeden z tvorcov klipu, Marián Tesák. "Z točenia a produkcie klipu sme sa tešili, ale točiť exteriéry v januári bolo peklo. Každú chvíľu sme sa tanečníčky Kiky pýtali, či sa nechce ísť zohriať do auta, ale ona bola absolútne profesionálna a šla ďalej," priblížil natáčanie druhý z tvorcov, Nick Kollár, ktorý sa zároveň postavil za kameru.


V deň vydania albumu vyrazia na turné

Očakávaný eponymný debut Fresh Out Of The Bus vychádza už tento piatok, 13. februára, kedy ho kapela pokrstí doma v Nitre na zimnej verzii festivalu FLAAM. Po krste kapelu čaká krátke turné s názvom Crooked Ways Tour 2015, počas ktorého navštívi sedem slovenských miest. Spolu s kapelou sa na rôznych zastávkach turné predstavia aj Lavagance, Elections In The Deaftown, Millhouse či spomínaní Frequency.

"Chystáme sa hrať väčšinu vecí z albumu plus pár starších vecí. K šnúre máme pripravenú novú svetelnú šou, ktorá bude v kluboch vyzerať neskutočne," hovorí o koncertných plánoch Fresh Out Of The Bus bubeník kapely, Martin Zaujec. Pre úplnosť: posledným z trojice je basgitarista Michal Eichler. Viac sa o talentovaných nováčikoch dočítate TU alebo sledujte informácie priamo od kapely na Facebooku.

Fresh Out Of The Bus - Crooked Ways Tour 2015: 

13. 2. – Nitra, A Cafe (+ Lavagance) 
20. 2.  – Prešov, Wave (+ Frequency) 
21. 2. – Trenčín, Klub Lúč (+ Elections In The Deaftown)
27. 2. – Kremnica, Akropola (+ Millhouse)
28. 2. – Trnava, Artklub (+ Millhouse) 
6. 3. – Bratislava, KC Dunaj (podujatie: Indietronica)
28. 3. – Handlová, Sound City Pub
18. 4. – Púchov, Queens

Text: Hudba.sk (zdroj: FOOTB)
Foto: Facebook.com/FreshOutOfTheBus

Súvisiaci interpreti: Fresh Out of The Bus