Fanúšikovia Dominiky Mirgovej sa v posledný februárový deň po dva a pol roku dočkajú jej tretieho štúdiového albumu. Novinka s názvom Armáda je prvou štúdiovkou, v rámci ktorej je speváčka spoluautorkou väčšiny materiálu a podieľala sa aj na produkcii albumu. Známy je už zoznam skladieb aj obal nahrávky.

Nový album mladej speváčky vznikal dlho, podľa jej vlastných slov je okrem materských povinností dôvodom aj túžba po čo najlepšom výsledku. "Chcela som, aby bol najlepší a vedela som, že s malým bábätkom sa hudbe nebudem môcť venovať tak, ako by som chcela, tak sme počkali. A urobili sme dobre, všetko má svoj čas a teraz cítim, že som pripravená jednak sa vrátiť v plnej sile na pódiá a jednak predstaviť svetu svoje pocity a myšlienky," prezrádza Dominika Mirgová, ktorá figuruje ako autorka či spoluautorka v deviatich skladbách z dvanástich. Päť položiek z tracklistu už predstavila ako videosingle - Hore, Vám, Tu sme boli, Závislí a Talizman.

Producentsky sa na albume podieľali už osvedčené mená Randy GnepaMiro Jaroš, Marek Šurin a Robert Burian, novými sú pre speváčku spolupráce s producentmi ako Billy Hollywood (Žijem ako viem), či menej známy JL Beats (Pódium), alebo BigFoot a Ien Echo (Armáda). Na tvorbe niekoľkých skladieb sa podieľal aj klavirista Marek Danko a s textami jej okrem Jaroša pomohol Rakby. V dvoch skladbách sa predstavia aj hostia - raper Elpe v skladbe Dole a mladý český spevák Pavel Callta v duete Štít

Album Armáda, ktorý oficiálne vychádza 29. februára pod hlavičkou Galgan Music, bude podľa Dominiky Mirgovej veľmi osobný. "Témy skladieb aj ich usporiadanie rozprávajú príbeh môjho aktuálneho života. Každý, kto ma sleduje, ho okamžite prečíta. Je o mojich fanúšikoch, podľa ktorých je aj pomenovaný, sú mojou armádou, ktorá za mnou vždy stojí a dáva mi obrovskú silu. Je o mojich najbližších, o mojej rodine, o mojej novej životnej úlohe, úlohe matky a o tom, ako ju skĺbim s tou speváckou. V skladbách sú veci, ktoré má trápili, ktoré ostali nedopovedané, alebo na ktoré som doteraz nereagovala. Pre mňa je dôležitá pravda a pozitívny odkaz a toto tam je," doplnila. 

Zoznam skladieb a ich producentov a autorov:

1. Armáda - Ien Echo / BigFoot / Dominika Mirgová / Miro Jaroš
2. Pódium - JL Beats / Dominika Mirgová / Miro Jaroš / Rakby
3. Hore - Marek Šurin / Dominika Mirgová / Miro Jaroš
4. Vlkodlak - Randy Gnepa / Miro Jaroš / Pair Durer
5. Dole - Dominika Mirgová / Marek Danko / Miro Jaroš / Elpe
6. Vám - Marek Šurin / Dominika Mirgová / Kali
7. Objím ma - Marek Danko / Miro Jaroš
8. Tu sme boli - Marek Danko / Miro Jaroš
9. Štít - Marek Danko / Miro Jaroš / Dominika Mirgová / Rakby
10. Závislí - Robert Burian / Sukowach / Dominika Mirgová
11. Žijem ako viem - Billy Hollywood / Dominika Mirgová
12. Talizman - Dominika Mirgová


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér Dominiky Mirgovej Michal Šefčík.

Foto: Michal Petrík

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová