Americký producent Rick Rubin pripravuje kompiláciu skladieb s názvom Star Wars Headspace, na ktorej sú použité zvuky zo série filmov Hviezdne vojny. Na nahrávke sa objaví celá plejáda hviezd elektronickej hudby ako Bonobo, Flying Lotus, Rustie či duo Röyksopp, ale aj režisér ostatného dielu Hviezdnych vojen, JJ Abrams.

Losangeleský producent Flying Lotus v rozhovore pre britskú rozhlasovú stanicu BBC 1 uviedol, že projekt vznikol v Rubinovej hlave. "Vyberal si jednotlivých umelcov, ktorých chcel mať na albume. Je pre mňa cťou spolupracovať na tomto projekte. Zároveň to dáva zmysel. Tie zvuky sú mi veľmi blízke," povedal FlyLo. Prvým singlom z elektronikou nabitej kompilácie je práve jeho skladba s názvom R2 Where R U?.



Vydanie albumu v digitálnej podobe je naplánované na 19. februára, na fyzické nosiče si fanúšikovia počkajú o mesiac dlhšie. Svojimi skladbami naň prispeli aj A-Trak, GTA, Kaskade, samotný Rick Rubin a ďalší producenti. Rubinovou jedinou podmienkou bolo, že nesmú samplovať skladby autora pôvodnej filmovej hudby k Hviezdnym vojnám Johna Williamsa

Tracklist albumu Star Wars Headspace

1. C-3P0’s Plight (Kaskade)
2. Help Me! (GTA)
3. Force (TroyBoi)
4. Cantina Boys (Baauer)
5. Jabba Flow: Rick Rubin Re-Work (feat. A-Trak) (Shag Kava)
6. R2 Knows (feat. Barry Drift) (Claude VonStroke)
7. NR-G7 (Rick Rubin)  
8. Ghomrassen (Bonobo)
9. Bounty Hunters (Röyksopp)
10. Sunset Over Manaan (ATTLAS)
11. R2 Where R U? (Flying Lotus)
12. Druid Caravan of Smoke (Shlohmo)
13. EWOK PUMPP (Rustie)
14. Scruffy-Looking Nerfherder (Galantis)
15. Star Tripper (Breakbot)

Autorka: Michaela Ivaničová (NME.com, Uk.complex.com)
Foto: Starwars.com

Súvisiaci interpreti: Flying Lotus