Kanadský spevák Justin Bieber bol ako tínedžer taký krásny, že mu to vynieslo zmluvu s nahrávacou spoločnosťou. Vo svojej autobiografii to prezradil L.A. Reid, ktorý chlapca s najslávnejšou ofinou v šoubiznise objavil.

Dievčensky krásna tvárička Justina Biebera bola od začiatku zdrojom obdivu a občas aj posmechu. Jeho bezchybný výzor však rozhodne zapôsobil na milióny mladých fanúšikov, ktorí vystrelili jeho kariéru do závratných výšok. A očividne mu dopomohol aj k získaniu prvej zmluvy s nahrávacou spoločnosťou, keďže len na kvalitu svojho spevu sa rozhodne spoliehať nemohol.

L.A. Reid, legendárny hudobný manažér, producent a bývalý porotca v speváckej súťaži X Factor, vydáva tento týždeň svoju životopisnú knihu s názvom Sing to Me: My Story of Making Music, Finding Magic, and Searching for Who’s Next (Zaspievaj mi: Môj príbeh o hudbe, hľadaní zázrakov a budúcich hviezd). Ukážky z nej postupne prenikajú na internet. V jednom z najzaujímavejších úryvkov Reid spomína na prvé stretnutie s vtedy 14-ročným Justinom Bieberom, s ktorým ho zoznámil spevák Usher v čase, keď šéfom nahrávacej spoločnosti Def Jam Recordings (2004-2011).

"Presne o štvrtej do mojej kancelárie vošiel Usher s nádherným 14-ročným chlapcom. Ten mládenec bol krásny ako žena, muži takou krásou zväčša neoplývajú. Okamžite na mňa zapôsobil," napísal Reid podľa portálu Huffington Post. "Hneď mi bolo jasné, že Justinove vlasy budú rovnako dôležité, ako jeho skladby, jeho hlas, jeho tvár, jeho prítomnosť. Justin bol skrátka nádherný - jeho nadprirodzenou schopnosťou bol jeho výzor," spomína Reid na silné očarenie Bieberom.

Fanúšikovia sa môžu na spevákovu "rozkošnú" tvár tešiť už 15. februára, keď s projektom Jack Ü vystúpi na 58. ročníku odovzdávania cien Grammy. Tento rok sa v rámci svetového turné k albumu Purpose (2015) predstaví aj v Českej republike, Rakúsku a Poľsku


Justin Bieber debutoval v roku 2009 EP nahrávkou My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011), Believe (2012) a Purpose (2015). Na konte má tiež kompilácie My Worlds: The Collection (2010) a Journals (2013). Spevák stihol počas kariéry získať okrem iného jednu BRIT Award, dvanásť Billboard Music Awards, osem American Music Awards či šestnásť Teen Choice Awards.

Text: Hudba.sk (Spin.com, Huffingtonpost.com), SITA (biografia)
Foto: Facebook.com/JustinBieber

Súvisiaci interpreti: Justin Bieber