Americká speváčka Dolly Parton plánuje tento rok vydať dvojalbum. Prvý nosič Pure & Simple bude obsahovať nové skladby a druhý s názvom Dolly's Biggest Hits ponúkne najznámejšie piesne 70-ročnej interpretky.

Rodáčka z Tennessee zatiaľ neprezradila tracklist ani dátum vydania novinky, ktorá by sa však mala dostať na trh počas leta.
Parton takisto plánuje rozsiahle turné po USA a Kanade. Počas koncertnej šnúry chce predviesť aj skladby, ktoré už niekoľko desiatok rokov nepredstavila naživo. Krstná matka speváčky Miley Cyrus chce v máji s manželom Carlom Deanom osláviť 50. výročie sobáša, počas špeciálneho podujatia si plánujú obnoviť manželské sľuby.

Dolly Parton sa na hudobnej scéne pohybuje od polovice 50. rokov minulého storočia. Je jednou z najúspešnejších country speváčok v histórii. Podľa odhadov predala približne 100 miliónov kópií albumov. Zatiaľ poslednú štúdiovku Blue Smoke vydala v roku 2014. Parton je tiež úspešnou skladateľkou. Je autorkou viac ako 3000 piesní, a to vrátane hitov ako napríklad Jolene, Coat of Many Colors, 9 to 5, My Tennessee Mountain Home či I Will Always Love You, ktorý preslávila aj zosnulá Whitney Houston vo filme Osobný strážca (1992).

Vyskúšala si tiež filmovú kariéru. Účinkovala napríklad v snímkach Od deviatej do piatej (1980), Falošný diamant (1984), Oceľové magnólie (1989) či Frank McKlusky - likvidátor (2002). Speváčka sa 46 razy uchádzala o Grammy, pričom sedem nominácií premenila na víťazstvo. V roku 2011 jej udelili Grammy za celoživotný prínos. Na konte má tiež dve nominácie na Oscara.


Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Wade Payne/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Dolly Parton