Koncertný návrat legendárnych Faith No More do Bratislavy sa nezaobíde bez prekvapení. Pätica na čele s Mikeom Pattonom vystúpi 10. júna v bratislavskom NTC, kde sa o umocnenie koncertného zážitku postarajú aj výnimoční hostia: Američania Red Fang a bratislavská kapela Mofokiller, ktorú si vyžiadal samotný Bill Gould z FNM.

Americká banda Red Fang je na scéne od roku 2005. Od počiatkov si združenie z Oregonu získava rešpekt milovníkov metalu aj stoner rocku. S tromi radovými albumami na konte absolvovala kapela niekoľko svetových turné a vystúpila po boku mien ako Megadeath, The Dillinger Escape Plan či Godsmack. Okrem energického hudobného nákladu sú silnou stránkou Red Fang aj videoklipy - napríklad tento k skladbe Prehistoric Dog z eponymného debutu (2009) pravdepodobne inšpiroval Mastodon k natočeniu minuloročného epického LARP-ovského videa High Road.


Bratislavská kapela Mofokiller pôvodne fungovala ako Mofo Killer Ain. Pod týmto názvom hrala v relácii Metro na STV spolu s kapelou Harmful, v ktorej pôsobil aj basgitarista Faith No More Billy Gould. Práve on mal byť pôvodne producentom vtedy plánovaného albumu Slovákov, no kapela si po odchode speváka Mira Beku dala pauzu a na scénu sa vrátila až v roku 2013.

Počas medziobdobia členovia Mofo Killer Ain pôsobili v kapelách ako No Gravity, Gas, From Our Hands, Noisecut, Zlokot či Millhouse. Mofokiller momentálne dokončuje svoj debutový album Väzby. Album bude dostupný v dvoch verziách - so slovenskými ale aj anglickými textami. Slovenská verziu albumu vyjde už v apríli 2015, vystúpenie pred dvojicou amerických hviezd tak bude skvelou príležitosťou ukázať svoje kvality na jednej z najväčších rockových udalostí roka na Slovensku.


Lístky na koncert Faith No More v Bratislave stoja 59 eur (státie), 79 eur (sedenie) a 159 eur (VIP vstupenky). V cene VIP vstupenky získa návštevník sedenie v exkluzívnej lóži, nápoje, teplý aj studený bufet počas celého podujatia. Miestom konania je Aegon Arena (bývalé NTC) v Bratislave. Podrobnosti o koncerte a predpredaji nájdete na www.facebook.com/octopuspromotion.

Viac o koncerte a novinkách Faith No More:

Správa mesiaca: Faith No More sa po 22 rokoch vrátia do Bratislavy! 


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z usporiadateľskej agentúry Octopus Promotion.

Súvisiaci interpreti: Faith No More