Talentovaná pesničkárka Sima Martausová má na druhú polovicu roka veľké plány. Na jeseň vydá nový album, na ktorom opäť ponúkne autorskú tvorbu so svojskou výpoveďou o dnešnom svete. Nadviaže ním na predošlé dva albumy, ktorými očarila celé Slovensko a stali sa multiplatinovými.

Fanúšikov chytľavých melódií a úprimnej pesničkovej tvorby Sima Martausová zaujala svojimi textami, hudobným prejavom, ale aj pokorou a bezprostrednosťou. Prerazila v roku 2013 albumom Dobrý deň, to som ja, ktorý sa stal Albumom roka v internetovom hlasovaní fanúšikov v rámci ankety Zväzu autorov a interpretov a dnes má za jeho predaj dvojitú platinu. Už o rok neskôr naň nadviazala nemenej úspešnou nahrávkou Na pravom poludní.

Richard Müller a Tomáš Klus si ju ako hostku pozvali na svoje koncerty, zaspievala si aj s Danom Bártom či Janou Kirschner, ktorej začiatky svojou tvorbou pripomína nielen vďaka spolupráci s jej bývalým manažérom Jožkom Šebom. Počas špeciálneho Večera osobností slovenského umeleckého života pre Čechov a Slovákov vo Viedni sa predstavila na spoločnom pódiu s Milanom Lasicom a Pavlom Hammelom.

Sima Martausová v Ateliéri Babylon, 27.5.2014 Zdroj: Marko Erd 
Veselé i hĺbavé, smutné aj zaľúbené

Mladá hudobníčka momentálne pracuje v štúdiu a so svojimi "piatimi chlapmi v kapele" nahráva nový album. Na svojom štvrtom CD prinesie trinásť piesní, ktoré so svojou zohratou zostavou predstaví na jesennom turné. Pôjde o jej doposiaľ najväčšiu koncertnú šnúru na Slovensku - na 23 koncertoch predstaví nové skladby, ale nebudú chýbať ani najobľúbenejšie pesničky z predchádzajúcich albumov.

"Nový album bude podobný v tom, že piesne s kapelou aranžujeme v podobnom duchu ako doteraz, ale bude predsa niečím iný. Objavia sa na ňom aj piesne, ktoré sme spracovali čisto len s klavírom alebo len s gitarou. Budú to veselé, hĺbavé, smutné, pokojné aj zaľúbené piesne," vraví s úsmevom Sima Martausová, ktorá naposledy vo februári zverejnila doposiaľ nevydanú pieseň Balet.

Prečítajte si: Sima Martausová pracuje na novom albume, zložiť pieseň je pre ňu rýchly proces


Publikum ako rodina

Nežným výzorom, príjemne zafarbeným hlasom a jedinečným, absolútne prirodzeným a uveriteľným podaním si charizmatická speváčka získava každé publikum. Nový album pokrstí 7. októbra v Bratislave a predstaví ho na celoslovenskom turné, ktoré odštartuje 21. septembra v Trenčíne.

"Veľmi si vážim, že sa o piesne môžem deliť s ľuďmi, ktorí si ich prídu vypočuť na naše koncerty. Keď vidím, ako sa na mňa usmievajú a ako sa tešia, je to pre mňa tá najkrajšia odmena. Publikum vnímam ako rodinu, preto mi vždy plesá srdce, keď môžem byť s fanúšikmi. V lete sa budeme venovať dokončovaniu nášho albumu a zahráme si aj na niekoľkých festivaloch," dodáva Sima Martausová. Na Slovensku to budú exkluzívne prvé tri vydania tohtoročnej Fun rádio Dohody - 25. júna v Banskej Bystrici, 2. júla v Nitre a 30. júla v Malackách.

Na koncertoch ju môžete vidieť s kapelou zloženou zo skúsených hudobníkov, ktorí dlhodobo hrávajú so špičkovými umelcami slovenskej populárnej hudby či jazzu. Na kontrabas hrá Martin Gašpar, na bicie Igor Ajdži Sabo, na gitaru, ukulele a mandolínu Maťko Zajko, na elektrickú gitaru Pišta Lengyel a na klávesy a akordeón Martin Wittgruber. Lístky na koncerty jesenného turné sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Sima Martausová & band Tour 2016:

21. 9. - Trenčín, Piano club
22. 9. - Žilina, Dom odborov
24. 9. - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku
27. 9. - Levice, CK Junior
28. 9. - Trnava, Kino Hviezda
7. 10. - Bratislava, Ateliér Babylon (krst CD)
23. 10. - Nitra, Nájomná jednotka 210 
24. 10. - Prievidza, Kino Baník
25. 10. - Martin, Kino Strojár
26. 10. - Námestovo, Dom kultúry
27. 10. - Dolný Kubín, MsKs
10. 11. - Žiar nad Hronom, MsKC 
19. 11. - Poprad, Dom kultúry
20. 11. - Kežmarok, MsKS
21. 11. - Bardejov, Kino Žriedlo
22. 11. - Prešov, Kino Scala
23. 11. - Košice, Historická radnica
24. 11. - Michalovce, MsKS
26. 11. - Lučenec, Synagóga
27. 11. - Zvolen, DK Podborová
28. 11. - Banská Bystrica, Aula SZU
29. 11. - Hlohovec, Empírové divadlo
30. 11. - Piešťany, Kino Fontána

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Záznam koncertu z decembra 2014:


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou. Priebežne aktualizované info nájdete na oficiálnych stránkach www.simamartausova.sk a www.facebook.com/simamartausovaofficial.

Foto: Michal Záhornacký (titulná fotografia), Marko Erd (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová