Medzi najhranejšie skladby leta patrí aj aktuálny singel skupiny Peter Bič Project. Holiday je typickým príkladom nenáročného letného hitu, no text, akoby poskladaný z fráz diskotékových hitov z rokov 90-tych, nie je tou najhoršou súčasťou piesne. Tou sa aktuálne stal vizuál, ktorý má od profesionálneho videoklipu naozaj ďaleko.

V očakávanom videu k novému hitu Peter Bič Project účinkujú členovia skupiny, herci aj fanúšikovia. Prekvapujúco amatérsku úroveň výsledného produktu vysvetľuje fakt, že ide o prvý klip, na ktorom sa režisérsky podieľal aj gitarista a šéf skupiny Peter Bič. "Po prvýkrát som sa podieľal na tvorbe videoklipu aj režisérsky. Spoločne s režisérom Janom Sabolom, s ktorým som už niekoľkokrát spolupracoval na viacerých projektoch. Z väčšej časti som mal návrh a predstavu na scenár vymyslený, Jano dotiahol koncept a celkovú podobu," hovorí Peter.

natáčania videoklipu Holiday Zdroj: Jakub Fabián

Videoklip tvoria zábery, ktoré sa nakrúcali celý rok na rôznych miestach Slovenska aj v zahraničí. Zaujímavosťou je, že si v ňom zahral aj kamarát skupiny - automobilový pretekár Igor Drotár.

Podľa Biča má klip, ktorý je "o zábave počas leta a užívaní si naplno", tri línie: "V prvej časti je samotná kapela na cestách, počas ktorých sme sa navzájom nahrávali. Bolo vtipné vidieť momenty, ktoré sme za rok spolu prežili. V druhej časti je príbeh, 'road movie', ktorý sme nakrúcali s hercami. Je to o tom, ako si kamaráti - dvaja chlapci a jedno dievča užívajú leto naplno. Niektoré scény sme museli dokonca vystrihnúť. Tretia časť sa skladá z videí, ktoré nám posielali naši fanúšikovia a my sme ich chceli do toho zapojiť," opisuje hudobník.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project