Anglický jazz-popový spevák Jamie Cullum, ktorý sa v júni postaral o jeden z najlepších koncertov, aké sme mohli na Slovensku tento rok zažiť, v pondelok vydal nový album Interlude. Deň na to zverejnil videoklip k piesni Good Morning Heartache, ktorú nahral so speváčkou Laurou Mvulou.

Jamie Cullum na novom albume spolupracoval s basgitaristom a producentom Riaanom Vosloom známym aj pod pseudonymom Nostalgia 77. Na spolupráci sa dohodli po stretnutí v jeho jazzovej relácii, ktorú vysiela BBC Radio 2. "Na tri dni sme si objednali štúdio, hudobníkov a pracovali na aranžmánoch. O niekoľko týždňov neskôr, v jedno chladné januárové ráno, sme vošli do štúdia a celé to nahrali - naživo, v niektorých prípadoch sme použili hneď prvé verzie," prezradil ešte v auguste Cullum.

Ako dodal, takto nahrali 16 skladieb za tri dni. Práca na albume bola podľa jeho slov oslavou ľudí, ktorých spoznal pri práci na svojej rozhlasovej šou. Nasledovník nahrávky Momentum z roku 2013 nakoniec prináša dvanásť piesní, pričom deluxe edícia obsahuje aj DVD z vystúpenia na Jazz a Vienne Festivale, exkluzívny booklet s fotografiami z turné a zo štúdia, ktoré urobili samotný Cullum a tiež fotograf Michael Agel.

Jedným z hostí na albume je americký držiteľ Grammy Gregory Porter, ktorého hlas znie v prvom singli Don't Let Me Be Misunderstood. Druhým singlom je práve čerstvo zverejnená spolupráca s Laurou Mvulou, ktorá patrí medzi najväčšie britské neosoulové objavy.


Spevák a multiinštrumentalista Jamie Cullum sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 90. rokov minulého storočia. Je známy vystúpeniami, počas ktorých hrá na množstvo nástrojov a popritom aj spieva. Rád prerába známe skladby do jazz-popových verzií, napríklad z albumu The Pursuit (2009) vydal ako singel aj skladbu Don't Stop The Music, ktorú pôvodne naspievala Rihanna. Známa je tiež jeho coververzia klasiky Everlasting Love.

Za skladbu Gran Torino z rovnomenného filmu Clinta Eastwooda z roku 2008 bol nominovaný na Zlatý glóbus. Nominovali ho už aj na Grammy a Brit Award. V roku 2010 sa oženil s bývalou modelkou a vnučkou spisovateľa Roalda Dahla Sophie Dahl, s ktorou má dve dcéry.

Prečítajte si: Koncert, ktorý nemal chybu. Jamie Cullum zažiaril ako muzikant aj šoumen

Tracklist albumu Interlude:

CD:
1. Interlude 
2. Don't You Know 
3. The Seer’s Tower 
4. Walkin’ 
5. Good Morning Heartache (feat. Laura Mvula) 
6. Sack O' Woe 
7. Don't Let Me Be Misunderstood (feat. Gregory Porter) 
8. My One And Only Love 
9. Lovesick Blues 
10. Losing You 
11. Out Of This World 
12. Make Someone Happy 

DVD z Jazz a Vienne Festivalu:
1. The Same Things 
2. Get Your Way 
3. Sack O' Woe 
4. Interlude 
5. The Seer’s Tower 
6. When I Get Famous 
7. Walkin’ 
8. Pure Imagination 
9. Lovesick Blues 
10. Don’t You Know 
11. Don’t Stop The Music 
12. All At Sea 
13. High And Dry 
14. Losing You 
15. You And Me Are Gone 
16. Mixtape 
17. Gran Torino 


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, interlude.jamiecullum.com, archív), Hudba.sk
Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Jamie Cullum