Kristína Peláková patrí už niekoľko rokov medzi najpopulárnejšie slovenské hviezdy za riekou Moravou. Túto skutočnosť využíva naplno, a tak sa vlani rozhodla natočiť videoklip s jedným z najznámejších hercov Miroslavom Donutilom. Vďaka tomu si ju všimli aj producenti novej českej komédie, ktorí jej ponúkli prvú hereckú úlohu.

Novou výzvou v jej kariére sa tak tento rok stalo účinkovanie vo filme Život je život režiséra Milana Cieslara. "Na základe môjho videoklipu Rozchodový reggaeton, v ktorom som hrala s Miroslavom Donutilom, ma pozvali na kasting do živelnej komédie Život je život. Vo filme som si zahrala po boku Ondřeja Vetchého, ktorého som poznala z rozprávok, kde hrával čertov a vždy mi bol veľmi sympatický. Som rada, že vďaka tomuto filmu som ho spoznala osobne, je to vynikajúci človek a samozrejme herec, veľký profesionál, ktorý ma viedol, inšpiroval a pomáhal mi. Naozaj som sa pri ňom veľa naučila," prezradila Kristína.

"Hrám napoly Slovenku a napoly Španielku, takže vo filme hovorím po slovensky. Som začínajúca policajtka, ktorá príde na policajnú stanicu. Zapáčim sa kolegovi Ondřejovi Vetchému, ktorého dlhoročné manželstvo celkom nefunguje. Jeho ženu hrá vynikajúca Simona Stašová. Môžem ešte prezradiť, že sa zjavujem v snoch ako Bond girl," dodáva so smiechom.

natáčanie filmu Život je život Zdroj: Jozef KrivošíkKristína ako akčná Bond girl - viac fotiek z nakrúcania

Svetoznámy kaskadér ju učil šermovať

Speváčka hrá v akčnej komédii jednu z hlavných úloh a na to, aby zvládla nakrúcanie, musela na sebe tvrdo pracovať. "Nakrúcalo sa v lete v Česku, ale aj v Taliansku na pirátskej lodi La Grace. Budem sa tam dokonca aj biť. Základy šermu ma učil svetoznámy koordinátor kaskadérov Martin Hub, ktorý sa podieľal na filmoch Titanic, Gladiátor, Trója a pomáhal aj Angeline Jolie vo filme Wanted. Príprava bola naozaj ťažká, ale zobrala som to ako výzvu," prezrádza Kristína.

Okrem nakrúcania komédie Život je život má za sebou účinkovanie vo veľkej tanečnej show Českej televízie s názvom "Galashow s latinou 2014", kde sa predviedla so skladbou Tancuješ mi v srdci (viď video nižšie). Popritom sa Kristína so svojou kapelou pripravuje na veľkú koncertnú šnúru Horehronie Tour 2014, v rámci ktorej sa v novembri a v decembri predstaví v dvanástich mestách v Česku aj na Slovensku.

TIP: Kristína spieva o láske Navždy: Emotívna novinka vznikla ako svadobný dar


Kristína & band – Horehronie tour 2014:

Slovenská časť turné:

13. 11. - Prešov, Kino SCALA 
3. 12. - Žilina, Dom Odborov 
4. 12. - Bratislava, Ateliér Babylon 
10. 12. - Brezno, Mestské kultúrne stredisko 
19. 12. - Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry

Koncerty v Českej republike:

6. 11. - Pardubice, Kulturní centrum Pardubice 
7. 11. - Česká Lípa, Jiráskovo Divadlo 
20. 11. - Znojmo, Dukla – Konferenční a spoločenské centrum 
21. 11. - Olomouc, Kino Metropol 
27. 11. - Praha, Divadlo Hybernia 
11. 12. - Zlín, Academia centrum UTB 
13. 12. - Krnov, Kofola music club

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac na www.kristinamusic.sk a www.facebook.com/kristinapelakova.

Foto: Jozef Krivošík

Súvisiaci interpreti: Kristína