Český spevák Michal Hrůza, ktorý vlani v júli pri potýčke s dvoma mladíkmi utrpel vážne poranenia mozgu, má stále problémy s pamäťou. Štyridsaťštyriročný hudobník to prezradil v rozhovore pre časopis Téma.

"Stále mám problémy s pamäťou. Pri koncertoch tak pre istotu používam čítačku na texty, nehanbím sa to priznať. Neustále chodím aj na kontroly k lekárovi, ktorý ma dáva do poriadku. Verím, že sa to zlepšuje, ale definitívne tú kapitolu ešte uzavrieť nemôžem," vyhlásil Michal Hrůza s tým, že spomínaný úraz ho zmenil aj z osobnostného hľadiska.

"Oveľa viac si teraz uvedomujem podstatu ľudského bytia. Mám radosť z obyčajných vecí, začal som si ich oveľa viac vážiť. Snažím sa vnímať aj situácie a chvíle, ktoré som predtým takmer neprežíval, napríklad stretávanie sa s fanúšikmi na koncertoch," vysvetlil spevák, ktorý momentálne pripravuje turné po českých divadlách.

"Intenzita zážitku je pri koncerte v divadle oveľa väčšia. Budeme hrať trochu inak, oveľa viac akusticky. Zatiaľ máme vybraných šestnásť divadiel a koncerty chceme obohatiť aj o stretnutia s hercami, ktorí nám nejakým spôsobom pomohli. Napríklad tým, že si zahrali v našom klipe. Rád by som na každom koncerte privítal aspoň jedného hosťa, v hlave mám napríklad Jiřího Dvořáka alebo Honzu Budařa. Turné sme nazvali Hrůza v divadle," dodal. 


Michal Hrůza sa preslávil v kapele Ready Kirken, ktorú spoluzakladal v roku 1996. S formáciou vydal albumy Ready Kirken (1996), Vlny (2001), Čekal jsem víc (2002), Krasohled (2004) a Asi se něco děje (2006). Spevák a gitarista následne odštartoval sólovú kariéru a založil Kapelu Hrůzy, s ktorou už fanúšikom a fanúšičkám ponúkol štúdiovky Bílá velryba (2007), Napořád (2009), Noc (2012) a Den (2014).

Pre kolegyňu Anetu Langerovú napísal hit Voda živá. Je aj autorom skladby Zakázané uvolnění (2014) pre rovnomenný film režiséra Jana Hřebejka. Po spomínanom incidente musel podstúpiť takmer dvojhodinovú operáciu. Po prebudení z umelého spánku sa jeho stav začal pomaly zlepšovať a následne ho previezli z Ostravy do rehabilitačného strediska v Prahe, odkiaľ ho vlani v septembri prepustili do domácej starostlivosti. Prvý koncert od útoku odohral 19. marca v Prahe a v lete potom absolvoval turné. 

Zdroj: SITA (Idnes.cz)
Foto: Michalhruza.cz 

Súvisiaci interpreti: Michal Hrůza