Martin Harich uvádza ďalšiu pieseň v angličtine. Práve novinka s názvom Chocolate pritom "zavinila" jeho účasť v najprestížnejšej európskej a možno aj svetovej hudobnej súťaži - britskom X Factore. Skladba je baladou, ktorú do veľkej miery tvorí gitara a je z nej cítiť vplyv britskej hudby. Tá Martina sprevádza od začiatku jeho kariéry.

Na jar tohto roka poslal Martin Harich svoju domácu gitarovú nahrávku anglickej piesne Chocolate na adresu producentov súťaže X Factor do Londýna. "Chocolate som zložil vo Švajčiarsku, domovine čokolády. Prečo? Pretože mám čokoládu naozaj rád. Cítil som jej moc všade okolo seba a navodzovala vo množstvo pocitov či asociácií," hovorí Harich.

"Od poslania demonahrávky do Veľkej Británie som si absolútne nič nesľuboval. Občas rád robím šialené veci a toto mi prišlo dostatočne šialené," povedal mladý spevák. Po tom, ako nahrávku odoslal do Anglicka sa dlho nič nedialo a Martin už skoro na tento pokus zabudol, keď mu po troch mesiacoch prišla odpoveď – pozvanie na prvý casting do Wembley. Málokomu z iných krajín sa podarí dostať medzi 30-tisíc zaregistrovaných súťažiacich, nie ešte medzi 16-ku najlepších spievajúcich mužov tak, ako sa to podarilo práve Martinovi Harichovi.  


"Pôvodne som svoju účasť v X Factore nechcel nejako komunikovať, ale nakoniec sme sa rozhodli, že o nej prehovorím. Mám skutočnú radosť z toho, aký ohlas správa o mojej účasti vyvolala. Hreje ma a nabíja energiou, keď cítim podporu mnohých ľudí z môjho okolia, ale aj tých, ktorí moju hudbu doteraz nevyhľadávali. Práve preto som sa rozhodol nahrať  a dať všetkým voľne k dispozícii pieseň, ktorá to všetko zavinila. Áno, zavinila, a to aj napriek tomu, že som pri jej skladaní nemal nič podobného v pláne. Z tohto pohľadu bude pre mňa vždy srdcovou záležitosťou," dodáva Martin.  

V prvej fáze po odhodlaní sa nahrať túto pieseň v štúdiu a dať ju všetkým, ktorí mu držia palce, ako darček, vznikla "čokoládová" nahrávka a lyric video. Martin Harich má pre svojich fanúšikov v najbližšej dobe ešte jedno pôvodne neplánované prekvapenie.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Filip Vítek z FYI Prague.

Foto: Facebook.com/MartinHarich

Súvisiaci interpreti: Martin Harich